Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Польща радить Януковичу не створювати міфи і дати шанс Україні

Середа, 1 вересня 2004, 20:07
Польща здивована песимізмом української еліти щодо майбутньої євроінтеграції.

Про це заявив у середу на прес-конференції у Києві посол Польщі в Україні Марек Зюлковський, повідомляє Україно-польський інформаційний проект з посиланням на УНІАН.

"Для нас є найгіршим український скептицизм", - сказав він. "Коли європейський горизонт наблизився, багато українських коментаторів говорять, що він віддалився", - додав посол.

За його словами, для Польщі дуже важливо, щоб в Україні після розширення Євросоюзу не створювався міф, що це розширення “ставить край діям України на вступ до ЄС”. "Ми вважаємо, що розширення дає шанс Україні", - сказав посол.

При цьому він зазначив, що питання оцінки політичною елітою України євроінтеграційних процесів має багато як політичних, так і психологічних нюансів.

Зюлковський наголосив, що поки що немає економічних підстав говорити про віддалення перспективи вступу України у Євросоюз, оскільки навіть показники рівня двосторонньої торгівлі між Україною та Польщею у першому півріччі цього року продовжували зростати.

Як повідомлялося, 21 серпня прем´єр-міністр України Віктор Янукович під час зустрічі з ветеранами Кабінету міністрів заявив, що Євросоюзу зараз “не до України”, оскільки ЄС має багато внутрішніх проблем після розширення.

При цьому прем´єр наголошував на тому, що більшість українських ініціатив не сприймаються Євросоюзом.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування