Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковичу вказали на його місце і нагадали, що він не Конституційний суд

Середа, 15 вересня 2004, 20:58
Доручення Кабінету міністрів Мін'юсту дати правову оцінку постанові про створення Тимчасової спеціальної комісії з питань моніторингу реалізації законодавства про вибори президента є щонайменше некоректним.

Про це говориться в заяві, поширеній прес-службою Верховної Ради.

В заяві зазначається, що комісія створена з метою "сприяння належній реалізації конституційних прав громадян України".

"Верховна Рада України, як представницький орган всього Українського народу, не може й не повинна стояти осторонь процесів, що відбуваються в Україні, а тому має адекватно реагувати на них, реалізуючи свої конституційні повноваження", - говориться в заяві.

"Оцінки, що штучно нагромаджуються навколо створення Верховною Радою України 7 вересня цього року Тимчасової комісії, є неприйнятними і з тієї причини, що ПАРЄ вже тривалий час здійснює постійний моніторинг за виборами у більшості країн Європи, у тому числі й в Україні", - додає прес-служба.

Прес-служба нагадує, що створення тимчасових парламентських комісій є "одним із повноважень Верховної Ради", що "безпосередньо передбачене" Конституцією.

"Більше того, практика діяльності парламенту України неодноразово засвідчувала доцільність та корисність створення таких комісій", - зазначається в заяві.

Прес-служба нагадує, що такі комісії існували з 1998 року і жодна з них не була визнана Конституційним Судом неконституційною.

"Не може також не викликати здивування широко розрекламоване через ЗМІ доручення Кабінету Міністрів Мін'юсту дати правову оцінку постанові про створення Тимчасової комісії. Тим більше, що воно мало місце ще до того, як офіційний текст постанови був надісланий до Уряду", - говориться в заяві.

"Такий крок з боку органу, який відповідно до Конституції України підзвітний та підконтрольний Верховній Раді, може розцінюватися, щонайменше, як некоректний. Адже відомо, що правову оцінку нормативно-правових актів Верховної Ради України дає єдиний орган конституційної юрисдикції України - Конституційний Суд", - зазначає прес-служба парламенту.


Читайте також:

Янукович не хоче, щоб його контролював Литвин

Литвин закликав соратників мати совість. І не відповів на слова про "злочини, скоєні з Кучмою"

Чому судимості Януковича більше не повинні лякати людей, що спільного між Катериною Чумаченко та Миколою Мельниченком, хто з кандидатів збирається забрати в Порошенка "5 канал", що сказала Ющенку його мама, за що Зінченко пропонує дякувати Медведчуку - читайте про це у розділі "Української правди", присвяченому виборам президента.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування