Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

З кандидатом у президенти сталася істерика

Понеділок, 6 вересня 2004, 14:16
Верховна Рада України почне роботу в повному режимі у середу.

Такої домовленості досягнуто на погоджувальній раді лідерів фракцій і груп у понеділок, повідомив постійний представник президента в парламенті Олександр Задорожній.

"Завтра (у вівторок) Верховна Рада відновить роботу. Відповідно до указу президента, на 12 годин планується проведення заходів - хвилина мовчання в зв'язку з подіями в Беслані. І припиняє роботу. А починає роботу в повному обсязі вже в середу", - сказав Задорожній.

За його словами, у ході обговорення на погоджувальній раді "була хвилина, коли в одного з кандидатів у президенти не витримали нерви, оскільки він не побачив деякі зі своїх законопроектів на порядку денному".

"Також не витримали нерви в деяких фракцій, оскільки, так чи інакше, порядок денний не гумовий", - сказав постпред.

Він відзначив, що "якщо будуть включені (до порядку денного) усі законопроекти, нам потрібно буде розглядати 30 законопроектів на день, що фізично і фактично неможливо".

Задорожній також повідомив, що проект державного бюджету України на 2005 рік буде внесений на розгляд Верховної Ради 15 вересня.

"Це очікуваний нами проект бюджету, що буде внесений 15 вересня, 20 вересня його потрібно проголосувати в першому читанні", - сказав він.

Задорожний відзначив насиченість порядку денного засідань 6-й сесії Верховної Ради 4-го скликання. Він підкреслив, що парламент, зокрема, повинен розглянути 41 законопроект, визначений президентом як невідкладний, і 45 законопроектів, на розгляді яких наполягає уряд.

Говорячи про перспективи роботи парламенту на цій сесії, Задорожній відзначив, що "прогноз негативний". Він нагадав застереження спікера Верховної Ради Литвина про можливості блокування роботи парламенту.

"Одні будуть намагатися використовувати Верховну Раду для висвітлення своєї діяльності, інші будуть намагатися не дати це зробити", - сказав депутат.

За його словами, у зв'язку з цим у ході засідання погоджувальної ради пролунала пропозиція закрити роботу парламенту до 21 листопада.

"Це перша найбільш радикальна позиція. Вона має сенс. Друга позиція - працювати. У нас дійсно насичений порядок денний", - сказав постпред президента в парламенті.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування