Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин нагадав Януковичу про "пасьянси" і 100 мільярдів

Вівторок, 7 вересня 2004, 12:45
Спікер Верховної Ради Володимир Литвин закликає кандидатів не зловживати критикою нинішнього президента та чинної влади.

Про це він заявив у вівторок під час відкриття чергової шостої сесії парламенту

"Оскільки так чи інакше, різною мірою, але більшість з нас у певні періоди були чи є причетними до багатьох державних рішень та їх практичного втілення. А отже, наважуючись сказати непідйомну правду, ми перш за все повинні бути прилюдними і об’єктивними", - сказав Литвин.

Він закликав також бачити шанси і ризики, які постають перед Україною "не виборчо-кон’юнктурно".

"Головне – не допустити сезонного розпродажу України, керованої ізоляції України і, як наслідок, - вибуху неконтрольованих емоцій", - зазначив спікер.

Він розкритикував дискусії про українське "економічне диво", вказавши "на критичний стан основних виробничих фондів у провідних галузях промисловості, агропромисловому комплексі, системах життєзабезпечення".

"Не менші загрози приховує у собі бюджетна політика, починаючи з прогнозів та планування і закінчуючи "заначками" та тіньовими пасьянсами", - заявив Литвин.

Прем'єр-міністр України Віктор Янукович, який був присутній у залі, при цьому помітно спохмурів.

"Країні потрібна прозора бюджетна політика. Країні потрібний бюджет зростання, а не виживання. Бюджет, який співвідноситься хоча б з мінімальними суспільними потребами. Бюджет зі стартовою цифрою не менш ніж у 100 млрд. на 2005 рік", - сказав Литвин.

"Приємно, що цю позицію настійно проводить у життя прем’єр-міністр України. Тим більше, що співпраця Верховної Ради та Кабінету Міністрів, яку треба зміцнювати і нарощувати, дозволяє виходити на погоджені бюджетні рішення", - зазначив спікер.

Після цього на обличчі Януковича з'явилась посмішка.

У вівторок відкрилась шоста сесія парламенту. На ній були присутні прем'єр-міністр, урядовці і кандидати у президенти.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...