Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Литвин не буде ламати депутатів через коліно у зв'язку з політреформою

Вівторок, 7 вересня 2004, 12:55
Голова Верховної Ради вважає участь у виборах 26 кандидатів результатом "спрощеного уявлення про роль і місце інституту президентства в Україні".

Про це він заявив у вівторок під час відкриття чергової шостої сесії парламенту.
Він підкреслив, що українська політика є "надто персоніфікованою, що на президента покладаються усі надії і до нього адресуються усі невдоволення та претензії, то йдеться фактично про вибір нашого майбутнього принаймні на найближчі 5 років".

"Нинішні президентські вибори для нас – це не тільки і не стільки реалізація за демократичною процедурою суспільного запиту на нового лідера держави. Для України - це зміна влади, політичних епох, це перехід до нового етапу вітчизняної історії", - сказав Литвин.

При цьому він наголосив на необхідністі політреформи. Однак не окреслив часові рамки її прийняття.

Для цього, за його словами, потрібні "не ритуальні заклинання, а консультації, компроміси, узгодження позицій".

"Спроби ж переламати до коліна Верховну Раду, простимулювати чи прошантажувати народних депутатів можуть обернутися лише протистоянням та суспільним збуренням. Цього допустити не можна", - сказав Литвин.

"Парламент, не повинен дозволяти собі поривчастих рухів. Усі ми повинні спільно наближати час, коли виваженість, поміркованість та відповідальність візьмуть, нарешті, гору над скороминущими устремліннями та амбіціями, емоційною смиканиною, спробами перекричати один одного, суб’єктивними симпатіями та антипатіями", - зазначив спікер.

Як відомо, президент Кучма назвав проведення політреформи "першим туром" для кандидатів у президенти.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування