Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ролики Ющенка тестують по-новому, а рейтинг Януковича росте на відмовниках

Вівторок, 7 вересня 2004, 18:12
Рекламні ролики та агітки Віктора Ющенка тестуються за допомогою нової системи DART.

Нову технологію тестування громадської думки презентував у вівторок перший заступник голови Центрального штабу Віктора Ющенка Ігор Гринів, повідомляє прес-служба штабу.

Тестування дозволяє респондентам за допомогою персональних пультів у реальному часі можуть оцінювати щосекунди почутий та побачений матеріал. Для цього треба лише обертати ручку, фіксуючи свої вподобання за стобальною шкалою.

"Оцінка відбувається без обговорення, без тиску респондентів один на одного. Також виключається можливість конформізму, погодження з думкою сусіда. Це цілком об’єктивне тестування", - розповів Гринів.

Задля демонстрації технології DART журналістам було роздано пульти та показано рекламні ролики Джорджа Буша, Джима Керрі та новий ролик Віктора Ющенка. Відео Ющенка сягнуло 80-бальної відмітки в той час, коли ролики американських кандидатів в президенти трималися на відмітці 40-50 балів.

Гринів запевнив, що вся рекламна продукція кандидата в президента Віктора Ющенка перед виходом "в світ" проходить тестування за системою DART.

Гринів на конференції також охарактеризував ситуацію із соціологічними рейтингами, зазначивши, що "рейтинг Януковича намагаються збудувати на страхові людей".

Він зазначив, що "суспільство почало закриватися для соцопитувань і свідченням цього є існування на сьогодні 60% так званих "відмовників" серед опитуваних, які відмовляються відповідати на поставлені питання".

За словами Гриніва, 50% опитуваних довіряють соціології, правду ж говорить кожний четвертий респондент. "Одні сьогодні бояться сказати, що вони за Ющенка, інші – стидаються сказати, що вони за Януковича", - наголосив Гринів.

Він вважає, що люди нещирі, відповідаючи на питання соціологів, через те, що "їхні політичні симпатії можуть призвести до переслідування їх особисто та членів їх сімей", "вони можуть бути звільненими з роботи" або "не хочуть вирізнятися від загалу".

"60% людей переконанні, що їхнє волевиявлення буде таємним", - говорить Ігор Гринів - "і саме тому очікується рекордно висока явка виборців".

Він продемонстрував журналістам "зведені дані шести соціологічних фірм рейтингів основних кандидатів в президенти за останній рік". За усередненими даними серпня рейтинг Ющенка сягнув 31,3% , Януковича – 23,5%. "Інтервал між ними значно більший, ніж це подають окремі соціологи", - наголосив Ігор Гринів.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...