Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ПУТІН ДОПОМОЖЕ УКРАЇНІ ВСТУПИТИ ДО ЄС?

Четвер, 9 вересня 2004, 10:20
Президент Росії Володимир Путін нічого не мав би проти приєднання України до Європейського союзу.

Про це Путін заявив на зустрічі з британськими журналістами та фахівцями з проблем колишніх радянських республік.

Більше подробиць наводить швейцарська газета "Ле тамп". Путін сказав дослівно так: "Якщо Україна хоче рухатися швидше (до Європейського Союзу), то ми готові заохотити її на цьому шляху".

Водночас він попередив: населення України – 50 мільйонів, це не Чехія. Це буде дуже дорого для ЄС.

Оглядачі нагадують, що влітку в Ялті Путін говорив про іноземних агентів, які нібито намагаються протидіяти інтеграції України і Росії.

В інтерв`ю, яке публікує швейцарська газета, президент Росії також сказав, що Москва більше не сприймає НАТО як ворожу організацію і сумнівається у її військовій ефективності, але все одно турбуватиметься, якщо Україна вирішить приєднатися до альянсу.

Водночас президент Росії додав: але якщо це робити інтелігентним, мирним і врівноваженим шляхом, то чому б ні, врешті-решт.

Проте, як повідомляє британська газета "Ґардіан", головна тема розмови стосувалася подій у Беслані та Чечні.

Зробивши для західних журналістів таку дружню заяву щодо України, президент Росії водночас розкритикував Грузію та її президента Міхаїла Саакашвілі за спроби повернути під свій контроль Південну Осетію.

Володимир Путін передбачив сценарій введення до Південної Осетії грузинських військ.

Стосовно подій у Беслані російський лідер сказав, що не має наміру оголошувати відкритого публічного розслідування. За його словами, воно було б контр-продуктивним.

Натомість Путін повідомив, що проведе своє власне розслідування. На запитання кореспондента "Ґардіан" президент заявив, що люди, які закликають до переговорів із провідниками чеченських повстанців, не мають совісті.

"Чому б вам не зустрітися з Осамою бін Ладеном, не запросити його на переговори, не спитати, чого він хоче, не дати йому це, а потім не відпустити з миром?" – спитав Путін.

Він додав: "Колишній британський прем'єр Марґарет Тетчер, з якою я один раз зустрічався, сказала: "Людину, що виходить на вулицю, аби вбивати інших людей, саму треба вбити".

Президент Росії також категорично заперечив, що події в Беслані якимось чином пов'язані із суттю його політики у Чечні.

"Німецька хвиля", Радіо "Свобода"


Читайте також новий розділ "Української правди", присвячений виборам президента: чому "Віагра" підтримує Януковича, хто назвав Кучму "хитрим гравцем у преферанс", скільки людей загітували біг-морди, де з'явилося гасло "Росія плаче – Янукович скаче" та яку велику гру затіяв Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...