Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Антиющенківським провокаторам не дали походити зі смолоскипами

Четвер, 9 вересня 2004, 21:36
Запланована на сьогодні акція Української народної асамблеї з метою дискредитації Віктора Ющенка не вдалася.

Як повідомляє прес-служба штабу Ющенка, спочатку з'їзд УНА планувалося почати біля пам'ятника Тарасові Шевченку у парку навпроти університету.

Однак о 18 годині в парку команда Ющенка розгорнула контрпікет з гаслами "Ні, провокаціям!", "Ні, фашизму!". Біля головного корпусу Національного університету імені Шевченка зібралося близько півтори тисячі киян на знак протесту проти провокацій УНА.

Як стверджує народний депутат Володимир Філенко, превентивні інформаційні дії команди Ющенка зробили свою справу – до парку Шевченка прийшли люди, присутність яких змусила "коваленківців" перенести свою акцію в інше місце".

Після цього УНА зібралася біля Аскольдової могили.

Як повідомляє прес-служба, близько 20 народних депутатів блоку "Наша Україна", серед них Філенко, Стецьків, Жовтяк, Качур, Третяков, Червоненко, Павленко, пояснили учасникам з’їзду УНА, які зібралися на Аскольдовій могилі, про справжні наміри організаторів.

Як повідомив депутат Павленко, біля Аскольдової могили зібралося 200-250 учасників акції УНА, в основному студенти київських вузів.

З’їзд відкрив лідер УНА Едуард Коваленко, після чого народні депутати блоку "Наша Україна" провели розмови з учасниками акції, пояснивши їм, що вони беруть участь в провокації.

Після 15 хвилин роз’яснювальної роботи народних депутатів із 250 учасників акції залишилося лише 15, та й ті виявилися організаторами.

"Більшість учасників акції справді була за Ющенка і їх приводили сюди ніби на його підтримку. Ми пояснили їм, що це символіка фашистська, під якою 60 років тому вбивали їхніх дідів та прадідів. Хлопці виявилися нормальними, вони зрозуміли, в що їх втягують лідери УНА, проголошуючи підтримку Віктора Ющенка під фашистськими гаслами", - розповів Павленко.

"Учасники акції одразу поскидали прапори на землю та почали топтати їх. Викинувши факели, вони почали розходитися. Після цього Коваленко з групою осіб-організаторів просто втік, залишивши машину з прапорами, смолоскипами та пальним без нагляду", - сказав народний депутат".

Павленко стверджує, що "студентам за участь у акції заплатили по 10 гривень, хоча організатори отримали значно більше, ніж давали людям, заробивши і на цьому".

Прес-служба штабу Ющенка підкреслює, що акція розпочалася о 19.00, і тільки через 40 хвилин до місця події прибув спецпідрозділ "Беркут", коли вже нічого не відбувалося.

Як повідомлялося у прес-релізі УНА, спочатку ця організація планувала смолоскиповий марш за маршрутом: вулиця Володимирська - Андріївський узвіз - Замкова гора.

Читайте також новий розділ "Української правди", присвячений виборам президента: чому "Віагра" підтримує Януковича, хто назвав Кучму "хитрим гравцем у преферанс", скількох людей загітували біг-морди, де з'явилося гасло "Росія плаче – Янукович скаче" та яку велику гру затіяв Медведчук.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування