Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ківалов не дасть зірвати вибори, і відсилає скриньки за кордон

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 13:17
Голова Центральної виборчої комісії Сергій Ківалов заявляє про неможливість зриву виборів президента.

"Я хочу жорстко й однозначно заявити - ніхто і ніколи не зможе зірвати вибори", - заявив Ківалов журналістам на прес-конференції.

За його словами, виборча кампанія, незважаючи на всі заяви про можливість зриву виборів, триває. ЦВК працює відповідно до затвердженого плану.

Зі слів Ківалова, зараз навколо виборів нагнітається нездорова ситуація. "Я як голова Центральної виборчої комісії заявляю, що це - штучно і невиправдано", - сказав він.

Голова ЦВК сказав, що громадяни України повинні зробити і зроблять свій вільний вибір. З його слів, ЦВК забезпечує рівність умов кандидатам у президенти.

Ківалов сказав, що ЦВК готова співпрацювати з усіма організаціями, що займаються проблемами держави. "Є лише один інтерес, який дійсно має Центральна виборча комісія - це інтерес провести вибори на демократичному, правовому рівні", - сказав Ківалов.

З його слів, ні органи державної влади, ні політики не в змозі вплинути на роботу комісії. "Відповідально заявляю ще раз: вибори в Україні відбудуться за будь-якої політичної погоди", - сказав Ківалов.

Ківалов також повідомив, що ЦВК вирішила відправити в неділю, 3 жовтня, першу партію прозорих урн за кордон для голосування українських громадян.

Він додав, що в першу чергу урни будуть відправлені в Італію, США, Канаду і деякі інші країни.

Ківалов нагадав, що раніше зустрічався з послами країн-членів Європейського Союзу і просив їх сприяти організації голосування українців у своїх країнах.

За інформацією Ківалова, в Італії проживають близько 18 тис. громадян України, у Португалії - близько 60 тис., у невизнаній Придністровській Молдавській Республіці - 53 тис.

Він нагадав, що для створення виборчих дільниць за кордоном необхідне відповідне подання Міністерства закордонних справ.

Зокрема, делегація МЗС вже виїхала в Придністров'я для проведення переговорів з цього питання. Ківалов додав, що згода Молдови на створення виборчих дільниць уже є.

Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування