Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Через 5 років Вітренко хоче вибачень від Мороза. А той виграв суд

П'ятниця, 1 жовтня 2004, 20:10
Кандидат у президенти, Наталія Вітренко вимагає від іншого кандидата Олександра Мороза та Соцпартії, яку він очолює, щоб завтра, 2 жовтня, він і його партія публічно вибачилися за замах на її життя, начебто вчинений довіреною особою Мороза 5 років тому.

Про це йдеться в заяві Вітренко, текст якої передано у п'ятницю до УНІАН.

Як зазначає лідерка ПСПУ, "2-го жовтня 1999-го року в м. Кривий Ріг був здійснений замах на моє життя".

"Фізичне знищення мене було заплановано з метою недопущення реалізації моєї програми. Підкреслю, тільки моя програма і тоді передбачала звільнення України від колоніального курсу реформ і відродження України як сильної конкурентоспроможної держави на світовому ринку з високорозвиненою промисловістю, сільським господарством, європейськими стандартами життя населення", - йдеться у її заяві.

Вітренко нагадує, що в неї та її людей було кинуто дві бойові гранати РГД-5, в результаті чого вона і ще 43 особи дістали поранення, деякі з яких були дуже тяжкими.

"Судом установлено, що організувала цей злочин довірена особа кандидата на пост Президента України Мороза - Сергій Іванченко. Кинули бойові гранати Іванченко й Андрій Самойлов. Це рішення суду базується на численних безперечних доказах, в тому числі і на добровільних свідченнях виконавців – Іванченка і Самойлова", - наголошує Вітренко.

Далі у тексті заяви лідер ПСПУ зазначає, що "злочинці засуджені", але "події того кривавого жовтня 99-го року і досі перекручуються з намаганням безпідставної перекваліфікації здійсненого теракту проти мене на "провокацію проти Мороза".

Вона нагадує, що в цій передвиборчій кампанії вже виграла суд у газети "Свобода", який зобов'язав її надрукувати спростування такому перекрученню

Як далі заявляє Вітренко, за 5 років, що минули, ані Мороз, ані його партія не принесли вибачення "перед потерпілими, перед народом України і світовим співтовариством за ті криваві події".

"Я вимагаю від Мороза і Соціалістичної партії України 2 жовтня 2004 року принести публічні вибачення потерпілим та народу України за теракт 2 жовтня 1999 року в м. Кривій Ріг, який організувала довірена особа Мороза Іванченко", - зазначено в документі.

Крім цього, Вітренко звертається до всіх кандидатів на пост Президента України із закликом нинішню й майбутні передвиборчі кампанії вести лише в руслі конкуренції програм і завжди пам'ятати, що не боротьба за владу є вищою цінністю, а життя людини, її честь, гідність, ділова репутація.

Тим часом Олександр Мороз виграв апеляційний суд Дніпропетровської області. Суд зобов’язав місцеву територіальну комісію задовольнити вимоги довіреної особи кандидата Мороза Моліверова та ввести включення до складу дільничної виборчої комісії № 56 двох представників лідера СПУ Загоруйка та Сітарова.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
23:01
оновлюєтьсяУ всіх областях України оголошували ракетну небезпеку, була загроза "Кинджалів"
Усі новини...