Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Солана подзвонив Ющенку і поцікавився здоров'ям і адмінресурсом

Субота, 2 жовтня 2004, 15:18
Кандидат у президенти Віктор Ющенко мав телефонну розмову з Верховним представником ЄС з питань спільної зовнішньої та безпекової політики Хав'єром Соланою.

Розмова відбулася з ініціативи Солани, якого цікавив стан здоров'я Віктора Ющенка. Єврокомісар побажав кандидату в президенти якнайшвидшого одужання, повідомляє сайт Ющенка .

Також під час тривалої телефонної розмови кандидат в президенти та Верховний представник Євросоюзу торкнулися майбутніх виборів в Україні.

Ющенко виклав свій погляд на перебіг виборчої кампанії, наголосивши, що численні порушення закону під час кампанії та використання адмінресурсу свідчать про серйозні розбіжності із заявами влади про демократичні вибори та її справжніми діями.

Водночас він наголосив, що докладе усіх зусиль, аби унеможливити фальсифікацію результаті голосування. Співрозмовники також висловили занепокоєння відсутністю свободи слова в Україні та тим, як висвітлюється кампанія в підконтрольних владі медіа.

Солана підкреслив, що Європейський Союз розцінює Україну як свого ключового сусіда та стратегічного партнера і закликає українських політиків зробити усе можливе для проведення вільних і демократичних виборів у державі.

У ході розмови Ющенко говорив про необхідність залучення до виборів в Україні якомога більшої кількості міжнародних спостерігачів. Віктор Ющенко висловив переконання, що "доля українців - у руках українців, але найближчі сусіди мають бути зацікавлені у тому, щоб молода українська демократія дійсно розвивалася".

За словами Солани, Євросоюз наполягає на тому, аби Україна дотримувалася своїх попередніх заяв щодо її прагнення до демократії та склала цей іспит на демократичність.

Торкаючись питання євроінтеграції, співрозмовники наголосили, що останні заяви української влади, яка щодня демонструє коливання зовнішнього вектора, викликають занепокоєння і насторожують.

"Зовнішня політика України сьогодні стала заручником передвиборної боротьби", - вважає Ющенко.



Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...