Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко й Тимошенко вимагають від Литвина покарання ворогів

Понеділок, 4 жовтня 2004, 16:58
Віктор Ющенко та Юлія Тимошенко закликають Володимира Литвина, який очолює комісію із дотримання законів на виборах, "невідкладно" розглянути ситуацію з образливою агітпродукцією проти Ющенка.

"Влада усвідомлює, що вона програла вибори", - ідеться у заяві-зверненні лідерів коаліції "Сила народу" Ющенка й Тимошенко, поширеній у понеділок після подій на типографії "Новий друк".

"Не маючи аргументів на користь свого кандидата, режим удався до цинічної антиреклами та відвертого очорнення Віктора Ющенка та його команди".

"Це робота тих, хто ще вчора закликав до чесного ведення президентської кампанії", - ідеться у заяві.

Ющенко і Тимошенко зазначають, що "чесність" кандидата від влади в "чорних роликах на телебаченні, мільйонних тиражах брудної поліграфічної продукції на складах типографій поруч з іншим виконаним замовленням – шкільними щоденниками з усміхненим прем’єром".

Лідери опозиції зазначають, що масована хвиля антиреклами "вже захлиснула ефіри центрального телебачення, поштові скриньки громадян, поїзди "Укрзалізниці".

Ющенко і Тимошенко також розповіли подробиці подій, коли депутати "накрили" типографію "Новий друк" з антиющенківськими матеріалами.

Так, "правоохоронці, що прибули на місце подій, традиційно бездіяли" і "не помітили, що невідомими особами було почато екстрений вивіз продукції за межі підприємства".

Ющенко і Тимошенко також закликали представників МВС, СБУ, Генпрокуратури "не ганьбити себе та честь мундиру".

"Не покривайте тих, хто займається цими брудними справами! Ми вимагаємо провести відкрите й об’єктивне розслідування".

"Якщо Ви не дасте відповідь на цей злочин сьогодні, через місяць відповідатимете перед Українським народом!", - попереджають Ющенко й Тимошенко.

Тим часом Комітет виборців України назвав листівки проти Ющенка, виявлені у типографії "Новий друк", незаконними.

Так, більшість цієї продукції не містить відомостей про установу, яка здійснила друк, їх тираж, інформацію про відповідальних за випуск. А там, де ці дані присутні, вказана інформація є неправдивою, зазначає КВУ.

Як повідомляє Інститут масової інформації, у понеділок зранку антиющенківську продукцію, яку виявили у типографії "Новий друк", уже роздавали по Києву.

Листівки, газети та календарики зранку нароздавали на столичних станціях метро. Зокрема, на центральній сторінці газети стоїть стаття під назвою "Безсмертний підтримав терористів у Беслані",

Листівки називалися "Воєнний марш Ющенка", і в них ішлося про підтримку "Нашою Україною" відправлення українських військових до Іраку.

На календариках Ющенко був зображений в американській символіці під підписом "Американський резидент".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування