Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко подасть у суд на сина Пустовойтенка

Вівторок, 5 жовтня 2004, 12:02
Фракція "Наша Україна" закликає голову Верховної Ради Володимира Литвина активізувати роботу тимчасової спеціальної комісії з моніторингу за дотриманням виборчого законодавства під час президентських виборів у зв'язку з вилученими листівками, спрямованими проти Віктора Ющенка.

"Незважаючи на гігантські фінансові ресурси, на повну монополію в ЗМІ, на безпрецедентну за масштабами біг-бордову кампанію, всупереч адміністративному тиску, влада вибори програє", - заявив у вівторок із трибуни парламенту нардеп Павло Качур.

За словами народного депутата, скандал на типографії "Новий друк" – свідчення того, що "цинізм влади переходить крайню межу".

"Як можна, публічно декларуючи відстоювання суверенітету, насправді робити політичну й суспільну дестабілізацію в Україні, розкол України, провокування міжнаціональних конфліктів, пропаганду фашизму?", - запитує він.

Качур звернувся особисто до Валерія Пустовойтенка: "Я вас розумію як батько, але Ваш син переступив закон, і йому прийдеться відповідати".

Він заявив, що народні депутати із фракції "Наша Україна" мають відеозаписи подій на типографії "Новий друк" і готові показати їх у сесійній залі. Під час промови Павла Качура його колеги по фракції демонстрували незаконні плакати, знайдені на "Новому друці".

Перед цим представник НДП Олег Петров оголосив заяву фракції, розповсюджену в понеділок, де засудив дії нашоукраїнців щодо сина Пустовойтенка, якого вони начебто побили.

Водночас нардеп Шкіль, який звинувачувався в побитті, заявив, що вночі на "Новому друці" він нікого не бачив, крім молодого чоловіка, який приставав до народних депутатів, провокуючи бійку.

"Він матюкався, я взагалі думав, що це якийсь вантажник", - сказав Шкіль.

Тим часом, довірена особа Віктора Ющенка в загальнодержавному виборчому окрузі, народний депутат Микола Катеринчук подав скаргу в суд на неправомірні дії поліграфічного підприємства "Новий друк", яке виготовляло друковані матеріали антиющенківського змісту.

На думку Катеринчука, підприємство порушило цілу низку законів України, повідомляє прес-служба штабу Ющенка.

Зокрема, "Новий друк" порушив законодавство, зобразивши Віктора Ющенка в негативному забарвленні: ст.8 Закону "Про рекламу" забороняє вміщувати зображення фізичної особи або використовувати її ім’я без згоди цієї особи.

Також Катеринчук указав на порушення у вихідних даних агітації.

Окрім того, "Новий друк" виготовив матеріали, які порушують честь і гідність Віктора Ющенка (ст.21 Конституції та ст.297 Цивільного Кодексу України).

Як відомо, у суботу на підприємстві "Новий друк", що належить сину Валерія Пустовойтенка виявлено велику кількість антиющенківських агіток, які друкувалися разом з агітацією за Януковича.

Читайте також:

Пустовойтенко назвав чорний ПР проти Ющенка листівками за Януковича

Син Пустовойтенка побився зі Шкілем через компромат на Ющенка

Депутати знайшли 9 тонн компромату на Ющенка. Їх тримають у темряві




Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...