Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

За Васильєвим у Австрії стежив "гість" Червоненка. Який возив журналістів

Вівторок, 5 жовтня 2004, 21:00
Генпрокуратура підтвердила факт ведення спостереження у Відні за автомобілем, у якому перебував генпрокурор Геннадій Васильєв.

Установлено, що за кермом автомобіля "Мерседес", який нібито переслідував дипломатичне авто посла в Австрії, знаходився Вальтер Комарек.

Як повідомили "Інтерфакс-Україна" у прес-службі Генпрокуратури, це громадянин Австрії, який має українську візу, оформлену на прохання концерну "Орлан".

Як відомо, це підприємство, зв'язане з членом фракції "Наша Україна" Євгеном Червоненком.

Комарек неодноразово знаходився в клініці "Рудольфінерхаус", відзначає прес-служба Генпрокуратури.

З метою одержання відповідних пояснень посольство України в Австрії направило ноту в міністерство закордонних справ Австрії.

У той же час, за інформацією "Української правди", у машині Комарека знаходилася знімальна група "5 каналу" у складі журналіста Володимира Ар'єва й оператора.

За його словами, вони спробували взяти інтерв'ю у Васильєва в Австрії, однак він відмовився, і тоді журналісти поїхали за ним на машині, щоб зняти відео для сюжету про перебування генпрокурора у Відні.

***

Крім того, як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, Васильєв попросив міністерства юстиції і внутрішніх справ Австрії якнайшвидше надати матеріали в справі Ющенка.

Керівники федеральних міністерств сказали Васильєву, що передали це питання в судові інстанції. За їхніми словами, необхідні правові дії можуть бути досить тривалими.

За австрійським законодавством, для надання правової допомоги, зокрема, щоб дати можливість слідчим ознайомитися з медичними й іншими документами приватної клініки, Міністерство юстиції Австрії повинно передати клопотання на розгляд місцевого суду.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування