Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз звинуватив Януковича у збільшенні цін на яйця

Четвер, 7 жовтня 2004, 13:27
Рішення уряду України щодо виплат доплат до пенсій спрямовані на те, "щоб скупити голоси виборців".

Про це заявив кандидат на пост президента України, лідер СПУ Олександр Мороз під час виступу на Волинському обласному радіо.

Він зазначив, що уряд обрав "емісійний, авантюрний" шлях. За його словами, йдеться про "простий випуск нових папірців". Мороз наголошує, що ці доплати не покращать життя людей, і ринок вже зреагував на такі емісійні рішення - вже суттєво подорожчали багато продуктів, зокрема, продукти тваринництва.

Мороз зазначив, що, за прогнозами економістів, в найближчий час такі кроки уряду можуть призвести до падіння курсу долара у співвідношенні 1 до 10.

Мороз підкреслив, що емісійний шлях, яким пішов уряд, "жодних перспектив для суспільства не дає". Він наголосив, що це - не підвищення пенсій, а лише доплати до них, які можна в будь-який момент припинити.

Мороз протягом трьох днів відвідає з передвиборчими поїздками 6 регіонів. 7 жовтня він перебуватиме у Волинській та Рівненській областях, 8 жовтня – Тернопільській та Львівській, 9 жовтня – Івано-Франківській та Чернівецькій.

Як повідомлялося раніше, 18 вересня 2004 року уряд прийняв постанову, якою з вересня поточного року ввів адресні доплати пенсіонерам, чиї пенсії нижчі за прожитковий мінімум для непрацездатних громадян, - 284 грн. 69 коп.

21 вересня Кабмін виділив Пенсійному фонду разову допомогу в сумі 1 млрд. грн. на виплати адресної допомоги до пенсій.

Як повідомив заступник директора департаменту зведеного бюджету Міністерства фінансів України Анатолій Данилишин, саме таку суму Пенсійний фонд повинен буде мати додатково кожного місяця для забезпечення цих доплат.

Далі Пенсійний фонд муситиме вишукувати ці кошти самостійно.

УНІАН

Читайте також:

Яйця повільно дорожчали протягом місяця "яєчного теракту"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування