Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Комісія по Ющенку не затверджувала звіт Сівковича. І не бачила

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 11:37
Народний депутат України Григорій Омельченко заявляє, що інформація тимчасової слідчої комісії Верховної Ради з розслідування отруєння Віктора Ющенка, з якою у четвер виступив Володимир Сівкович, не була погоджена зі слідчою комісією парламенту.

Про це Омельченко сказав у пятницю, виступаючи з парламентської трибуни.

За його словами, інформація навіть "не була написана самим Сівковичем. Він просто прочитав те, що йому дали".

Омельченко зазначив, що дуже прикро, що жоден провладний телеканал не показав виступ з цього питання заступника голови ВР України Олександра Зінченка.

Як повідомлялося, 7 жовтня Верховна Рада ухвалила рішення заслухати проміжний звіт ТСК з розслідування обставин отруєння Ющенка.

Внести до порядку денного це питання запропонував член комісії Олександр Бандурко (фракція "Регіони України"), який виступав від імені фракції "Регіони України" і "Демініціативи".

За словами Бандурка, більшість членів комісії доручили її голові Володимиру Сівковичу поінформувати парламент про роботу комісії.

Водночас, народні депутати України, члени тимчасової слідчої комісії Сергій Шевчук і Микола Поліщук назвали цей проміжний звіт комісії у парламенті передчасним і упередженим. Зокрема, Поліщук попереджав, що цей звіт буде "тендейційним" і спрямованим на дискредитацію Ющенка.

Сам Ющенко звернувся з листом до тимчасової слідчої комісії, яка з'ясовує обставини його отруєння, з проханням не розголошувати інформацію, яка міститься в документах, переданих до комісії австрійськими лікарями.

Незважаючи на це, Сівкович виступив з інформацією щодо отруєння Ющенка.

Зокрема, він висловив сумнів у фаховості віденських лікарів, які лікували Ющенка, і запропонував провести експертизу в Україні.

Сівкович заявив, що у комісії немає ніяких підстав стверджувати, що був замах на Ющенка, але комісія також не може виключати зовнішнього впливу на лідера "Нашої України".

Натомість віце-спікер Олександр Зінченко зачитав з парламентської трибуни звернення лікарів віденської клініки до Ющенка, у якому говорилося про використання проти лідера "Нашої України" речовин біологічної зброї.

UNIAN

Читайте також:

Отруєння Ющенка. Виступи Сергія Шевчука та Олександра Зінченка

Отруєння Ющенка. Виступ Володимира Сівковича





Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування