Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич прийшов у штаб Ющенка за дощовиками, Катеринчук піде в "Зоряний"

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 11:59
Депутат фракції 7 жовтня СДПУ(о) Нестор Шуфрич та депутати фракції "Регіони України" Василь Горбаль та Віталій Хомутинник намагалися знайти незаконну агітацію в приміщенні штабу Віктора Ющенка.

Як повідомляє прес-служба штабу Ющенка, причини свого візиту народні депутати пояснили тим, що вони отримали інформацію про наявність у штабі Ющенка незаконної агітпродукції .

Такою продукцією вони назвали поліетиленові пакети та дощовики з символікою "Так! Ющенко!".

В приміщенні штабу знаходилась продукція, законність якої одразу засвідчила юрист штабу Світлана Кустова, показавши відповідні документи.

Вона зазначила, що "агітпродукція, на яку звернули увагу Шуфрич і Горбаль, не є друкованою агітпродукцією, і згідно закону, на дощовиках не мають вказувати тираж і відповідального за друк".

На прохання прокоментувати свої дії депутат Шуфрич заявив: "Позавчора ви до нас, сьогодні ми до вас".

Після короткого та емоційного спілкування з народним депутатом Олегом Рибачуком гості залишили приміщення штабу.

Довірена особа Віктора Ющенка Микола Катеринчук заявив, що має намір завтра "відвідати" кінотеатр "Зоряний".

В той же час ніч з 7 на 8 жовтня скоєно напад на одну з київських друкарень, яка офіційно виготовляла матеріали передвиборчої агітації кандидата Ющенка.

Як повідомив народний депутат Євген Жовтяк, звечора на територію друкарні вдерся член фракції СДПУ(о) Нестор Шуфрич з групою депутатів, а під ранок його змінив "регіонал" Віталій Хомутиннік.

"Друкарня виконує цілком легальне замовлення штабу Ющенка, але представники правлячого режиму запідозрили, що замовлення не відповідає тиражеві та цілу ніч в брутальній формі намагалися це з’ясувати ", - заявив Жовтяк.

За його словами, зараз приміщення друкарні опечатано представниками податкової міліції, а біля самої будівлі чергує кілька машин "Беркута" та міліція, яку викликала охорона друкарні.

"Міліцію викликали після того, як до друкарні вночі вдерлися невідомі, які не представилися. Правоохоронці після прибуття на місце події заявили, що не мають повноважень виводити сторонніх людей чи з’ясовувати, хто вони такі. Міліціонери просто тримали нейтралітет", - сказав Жовтяк.

За його словами, депутати намагалися перевірити видрукувану нами продукцію: їх цікавило, чи немає тут нелегальної передвиборчої агітації.

"Зараз усі чекають представників ЦВК, щоб перерахувати все поштучно та надати всю документацію", - сказав власник друкарні.

О третій годині ночі до друкарні вдерлися кілька людей, яких навіть міліція не змогла вивести з приміщення.

"Ми досі не знаємо, хто ці люди, хоча один із них представився міжнародним спостерігачем, а інші два – репортерами каналу, назву якого так і не вдалося з’ясувати", - повідомив керівник друкарні.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...