Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Після заяви по Ющенку Кучмі відзвітують, чи виробляють в Україні біологічну зброю

П'ятниця, 8 жовтня 2004, 19:04
Президент України Леонід Кучма доручив детально вивчити ситуацію з отруєнням Віктора Ющенка, а також можливістю використання проти нього біологічної зброї.

Про це повідомляє прес-служба президента.

Згідно з дорученням, Генпрокуратуру, СБУ, МВС зобов‘язано здійснити ретельну перевірку інформації, оприлюдненої з посиланням на лікарів австрійської клініки "Рудольфінерхаус" про "підозру застосування специфічних речовин, які зазвичай входять до складу біологічної зброї".

Кучма зобовязав Міністерству закордонних справ України сприяти в отриманні Генпрокуратурою міжнародно-правової допомоги в перевірці оприлюдненої інформації з використанням механізмів, передбачених чинними міжнародними договорами України, зокрема європейськими конвенціями в галузі кримінального судочинства.

Також МЗС має звернутися до відповідних міжнародних організацій, спеціалізованих установ та фахівців з проханням надати всебічну допомогу в розслідуванні обставин захворювання Ющенка.

Як зазначено у дорученні, МЗС зобов‘язано довести до громадян України та відповідних міжнародних організацій і установ інформацію щодо дотримання Україною своїх міжнародних зобов‘язань згідно з універсальними конвенціями у сфері контролю та нерозповсюдження зброї масового ураження.

Натомість Національній академії наук України, Академії медичних наук, Мінздоров‘я, Міноборони, СБУ доручено у двотижневий строк подати доповідь про виконання Україною зобов‘язань за відповідними міжнародними договорами у сфері нерозповсюдження біологічної зброї, в тому числі з урахуванням висновків міжнародних експертів.

Кучма вказує, що заяви щодо причин можливого отруєння Ющнка негативно позначаються на міжнародному авторитеті України та не сприяють збереженню суспільно-політичної стабільності в державі, виходячи зі статусу України як держави, що не володіє, і не виробляє зброю масового ураження.

"Українська Правда"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування