Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В понеділок "Пора" мітингує без провокацій

Понеділок, 1 листопада 2004, 13:02
Громадянська кампанія "Пора" вважає попередні дані виборів президента України такими, "що не відповідають дійсному волевиявленню громадян" та закликає молодь України до страйків. Про це йдеться у заяві громадянської кампанії, що була оприлюднена в Києві під час мирної маніфестації на підтримку чесних і прозорих виборів.

Організаторами заходу були громадянські кампанії "Пора" та " Чиста Україна" спільно з молодіжною ініціативою "Студентська хвиля". В акції, що відбулася в центрі Києва, за оцінками спостерігачів взяли участь 500-600 осіб. Як повідомив "УП" один з організаторів маніфестації, активіст кампанії "Пора" Андрій Юсов, мітинг "можна назвати стихійним", організатори не планували певної кількості учасників.

Під час маніфестації активісти "Пори" оприлюднили заяву щодо президентських виборів та наступних планів кампанії. Зокрема, "Пора" вважає, що попередні результати голосування 31 жовтня не відповідають реальному стану речей, і зараз "відбувається тотальна їх фальсифікація в низці областей".

Як зазначається у заяві, кампанія "оголошує готовність до активних ненасильницьких дій громадського спротиву в зв'язку зі спробою фальсифікації виборів". Так, "Пора" передбачає проведення масових мітингів, страйків, пікетів на всій території України, а також "закликає до негайного розвертання страйкової активності в усіх навчальних закладах".

Активісти кампанії звертаються до спостерігачів, міжнародних організацій та світової спільноти дати "негайну об'єктивну оцінку законності виборів президента України".

Активісти кампанії вважають великим досягненням той факт, що напередодні, у ніч виборів вдалося не допустити провокації проти громадян, які мали зібратися біля будинку ЦВК – "кров не була пролита і не вдалося заангажованим засобам масової інформації отримати криваву картинку, яку вони планували отримати".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
В Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповненоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
23:06
Мінфін оновив дані про фінансування держбюджету від початку великої війни: хто став найбільшим донором
Усі новини...