Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія готова співпрацювати з Ющенком

Понеділок, 1 листопада 2004, 18:18
Росія буде розвивати відносини з тим керівництвом України, яке обере в ході демократичних виборів народ цієї країни.

Про це секретар Ради безпеки РФ Ігор Іванов заявив, відповідаючи на запитання, як вплине на відносини Росії й України перемога на виборах Віктора Ющенка.

"Адже вибори проходять не тільки в Україні. Через два дні вибори будуть у США, потім ще десь вибори. Наша лінія, і ми завжди це підкреслюємо, ми будемо продовжувати розвивати відносини з тими керівниками, які будуть обрані народом даної країни", - сказав Іванов.

"От, з тими, хто буде обраний у результаті вільних, демократичних, чесних виборів, ми будемо вибудовувати відносини й продовжувати виконувати ті домовленості, які були досягнуті", - підкреслив Іванов.

Відносини між Росією й Україною мають дуже велике значення для народів обох країн, "вони не можуть будуватися на виборчий період, скажімо на чотири роки", відзначив він.

На думку Іванова, ці відносини повинні мати ясну історичну, стратегічну перспективу, передає РІА "Новості".

"Коли ми виходимо на ті або інші домовленості з нашими українськими партнерами, ми саме виходимо з наших довгострокових, стратегічних інтересів, і готові ці домовленості реалізовувати й виконувати з тими, хто буде знаходитися при владі, я повторюю, на підставі чесних, демократичних виборів", - заявив секретар СБ РФ.

Він відзначив, що в Росії уважно стежать за ходом виборів в Україні.

"Ми зацікавлені в тому, щоб ці вибори стали ще одним важливим етапом у зміцненні політичної стабільності в Україні, у розвитку України й у розвитку російсько-українських відносин", - сказав Іванов.

Він висловив сподівання на те, що "ці вибори пройдуть успішно й стануть важливим внеском у зміцнення демократичних основ держави".

"Я думаю, що другий тур навряд чи був для когось великою несподіванкою при наявності такої кількості кандидатів. Тепер будемо сподіватися, щоб він пройшов без зайвих емоційних ексцесів", - сказав Іванов.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування