Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Малинкович змінив орієнтацію - йому потрібен президент-зек

Вівторок, 2 листопада 2004, 18:42
Політолог Володимир Малинкович вважає "оптимальним варіантом" для України перемогу на президентських виборах Віктора Януковича з одночасним проведенням політичної реформи.

Таку думку Малинкович висловив у ході обговорення підсумків першого туру президентських виборів в Україні у вівторок на "круглому столі" у Києві.

Політолог також висловився за призначення на посаду прем'єр-міністра Сергія Тігіпка.

У той же час він підкреслив, що без проведення політичної реформи президентство Януковича є для України гіршим із всіх можливих варіантів.

"Якщо Янукович перемагає без реформи й не пообіцяє проведення її 24 листопада, то ми будемо мати режим, що тяжіє до того режиму, що ми зараз бачимо в Росії", - сказав політолог.

"І зовсім інший, можливо, оптимальний варіант для України - якщо проходить реформа, якщо прем'єром стане Тігіпко, здатний на компроміси. Якщо все-таки політичні партії залишаться автономними, і будуть створюватися", - відзначив Малинкович.

"От ця реальна, а не паперова багатопартійність може створюватися тільки тоді, коли партії одержать шанс формувати уряд. Тому варіант Янукович плюс політична реформа - не страшна. Янукович без політичної реформи - це гірший варіант для України", - додав він.

Політолог припускає, що в другому турі виборів переможе Янукович. На його думку, до другого туру виборів кандидатом від влади може бути максимально використаний потенціал "міст Півдня й Півночі України".

"Боюся, що для цього буде використаний адмынресурс й, можливо, навіть якийсь рівень фальсифікацій, який поки що ще майже не задіяний", - сказав Малинкович, висловивши думку, що головний опонент Януковича Віктор Ющенко не зможе протидіяти подібним діям кандидата від влади.

"Ющенко свій ресурс використав", - сказав він, відзначивши, що "вся його (Ющенка) кампанія - це створення конфлікту".

Малинкович вважає, що Ющенко більше не вдасться створити в народі той емоційний підйом, який супроводжував хід першого туру виборів.

Крім того, на думку політолога, більше 70% громадян України, які дотримуються комуністичних поглядів, віддадуть свій голос на користь Януковича, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Як відомо, в 2002 році Малінкович наполягав на тому, щоб Кучма не призначав прем'єром раніше засудженого Віктора Януковича.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...