Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович покається перед Богом за свій чорний піар

Субота, 18 грудня 2004, 13:00
Кандидат у президенти Віктор Янукович підтверджує свою прихильність наданню російській мові статусу другої державної й виступає проти відділення регіонів України.

Про це він завив журналістам на прес-конференції в суботу в Одесі.

Говорячи про статус російської мови, кандидат сказав: "Моя програма відома, я від неї не буду відступати. Я буду її виконувати". При цьому він додав, що відповідні його дії будуть після виборів.

"Що стосується різних закликів щодо відділення українських територій, я не прихильник цих закликів і не прихильник цього процесу", - сказав Янукович.

Він вважає, що подібні заклики є певною мірою емоціями й відповіддю "на ті беззаконня, які люди відчули після голосування в другому турі".

"Що стосується мене, то я за економічну автономію наших регіонів, підвищення рівня прав регіонів у вирішенні економічних проблем, розширення прав і свобод, а також і відповідальності", - відзначив Янукович.

Кандидат нагадав, що вважає за необхідне здійснювати відповідну реформу.

"Що стосується розповсюджуваних листівок й бруду - я проти цього. Я за те, щоб ми не робили жодного чорного піару", - додав він. При цьому Янукович закликав своїх прихильників, якщо хтось із них застосовує подібні методи агітації, не робити цього.

"Я прошу й закликаю їх, щоб вони цього не робили. Ми повинні просити Бога, якщо ми десь помилилися й робили такі помилки, щоб він нас пробачив і відпустив нам цей гріх", - сказав Янукович.

Він також висловив упевненість, що після виборів зможе вибудувати таку систему взаємин центру й регіонів, яка не дозволить дискримінувати той чи інший регіон.

"Всі регіони повинні бути рівними, і я, і мої прихильники завжди будемо відстоювати таку позицію стосовно людей. Ми повинні ділити людей за якимись ознаками", - підкреслив Янукович, повідомляє Інтерфакс-Україна.

Згідно зы 156 статтею Конституції, щоб внести зміни в розділ І "Загальні засади", куди входить стаття 10, яка визначає українську державною мовою, потрібно внести законопроект не менше ніж двома третинами від конституційного складу Верховної Ради й, за умови його прийняття не менш ныж двома третинами від конституційного складу Верховної Ради, провести всеукраїнський референдум, який призначається президентом.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування