Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Омельченко їсть апельсини й сподівається, що 5 грудня будуть відзначати завершення акції на Майдані

Четвер, 2 грудня 2004, 13:31
Київський міський голова Олександр Омельченко висловив сподівання, що політична криза в країні розв'яжеться ще до кінця тижня.

"Я сподіваюся, вірю й хочу, щоб усе закінчилося не пізніше суботи (4 грудня)", - сказав київський мер на прес-конференції в четвер у Києві.

"Тоді б ця неділя стала тим вихідним днем, святковим днем і завершенням акції ", - додав він.

На думку Омельченка, все залежить від того рішення, яке ухвалить Верховний суд і від того, як незабаром буде виконана постанова Верховної Ради про недовіру уряду.

Відповідаючи на питання про нинішнє становище в Києві у зв'язку з масовими демонстраціями, мер запевнив журналістів, що все "передбачене Конституцією, що відбувається в Києві, і робиться в правовому полі".

"Немає протиборчих сил і немає насильства, за це ми цінуємо і пікетувальників, і правоохоронні органи", - сказав Омельченко.

Він відзначив, що Київська міськадміністрація "і не думала захищати себе за допомогою правоохоронних органів", у зв'язку із чим відзначив, що двері міської адміністрації й Київрада "залишаються відкритими і під час акції, також як і до, і після".

Міський мер відзначив, що у зв'язку з тим, що акції проходять у зимових умовах, особливо складних умовах, багато комерційних і приватних підприємства Києва проявляють свою людяність тим, що годують і надають допомогу учасникам акції протесту.

За його словами, у Києві немає росту захворюваності, і помітно зменшилися показники правопорушень.

"Люди ходять у своєму звичайному одязі, ніяких американських валянків і рукавичок я не бачив. Апельсини сам їм і не страждаю", - сказав Омельченко.

При цьому Омельченко висловив думку, що нинішня виборча кампанія підірвала імідж цієї посади не тільки в Україні, але й за її межами.

За словами мера, "штаби обох кандидатів допускали багато помилок", у тому числі "давали такі судження про обох лідерів - Віктора Ющенка й Віктора Януковича, що ця виборча кампанія підірвала імідж президента, чи то Януковича чи Ющенка, не тільки в Україні, але й за її межами".

Омельченко також відзначив, що закони "Про вибори президента України" й "Про Центральну виборчу комісію" "недосконалі і юридично недопрацьовані".

При цьому він підкреслив, що, на його думку, ЦВК порушила Конституцію, оголосивши результати другого туру виборів.

Сам Омельченко брав участь у першому турі президентських виборів 31 жовтня, але не вийшов у другий тур.

"Інтерфакс-Україна"


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...