Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог: Ющенко повинен легалізувати свою перемогу

Четвер, 2 грудня 2004, 19:16
Глава правління Центру прикладних політичних досліджень "Пента" Володимир Фесенко вважає, що лідеру опозиції Віктору Ющенку необхідно легалізувати свою перемогу, а це неможливо без легітимних інститутів.

У ході засідання "круглого столу" "Технології революції й контрреволюції" у четвер у Києві Фесенко висловив думку, що у випадку продовження революції місце Ющенка може зайняти Юлія Тимошенко. "Вона - готовий лідер радикальної революції", - відзначив він.

На думку політолога, якщо процеси, що відбуваються в Україні, не зупиняться, то неминучий вихід на сцену радикально настроєних сил.

"Головною жертвою, якщо революція не зупиниться, стане Ющенко", - відзначив він. У Ющенка є ресурс легітимності, вважає Фесенко, однак йому необхідно легалізувати перемогу. Легалізація неможлива без легітимних інститутів, підкреслив він.

Політолог заперечує можливість так званого імпорту революції в Україну. "Наївно й смішно говорити про імпорт цієї революції", - сказав він. Разом з тим Фесенко згодний з тим, що існує моральна підтримка опозиції з боку країн заходу, а також непряма грошова підтримка.

На його думку, революційна хвиля з Києва повинна розширитися на регіони України, в іншому випадку вона може згаснути.

Директор інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов вважає, що в Україні склалася революційна ситуація. "Влада не може управляти по-новому, а низи не хочуть жити по-старому", - підкреслив він.

Говорячи про особливості революції в Україні, він підкреслив, що це свято мислячого суспільства й середньої буржуазії. "Українська революція - це середньобуржуазна революція, яка відкриває можливості розвитку демократичним шляхом", - сказав Карасьов.

Політолог Сергій Гайдай, який працює в штабі Ющенка, повідомив, що штаб не був готовий до такого розвитку подій після другого туру виборів президента України. "У перші три-чотири дні, коли люди вийшли на вулицю, команда Ющенка не знала, що робити", - сказав він.

Із цим же, на його думку, пов'язана слабка підготовка команди Ющенка на засіданні Верховного суду. Він відзначив, що зараз у прихильників Ющенка у Верховному суді мало доказової бази, оскільки такий розвиток ситуації не планувалося його командою.

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...