Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Путін помилився за Фрейдом, коли хотів сказати про Ющенка образливе

П'ятниця, 24 грудня 2004, 16:49
Обмовку президента Росії Володимира Путіна, який у четвер під час прес-конференції засудив кампанію кандидата Віктора Ющенка за використання "антиросійських, сіоністських" гасел, називають щонайменше фрейдистською.

Вже після прес-конференції канцелярія глави РФ пояснила на кремлівському сайті, що він мав на увазі "антисемітські" гасла.

Незалежно від того, чим це було - фрейдистською обмовкою чи ненавмисною помилкою, це, поза сумнівом, стало дипломатичною помилкою, повідомляє ПроЄвропа з посиланням на "The Jerusalem Post" за перекладом Інопреса.ру.

Ізраїльський міністр без портфеля Натан Щаранський, відповідальний за справи діаспори, погодився з тим, що це була обмовка, а не висловлення антиізраїльських настроїв. За його словами, він був здивований, коли почув слова Путіна. Російський лідер, зазначив він, "здавна проявляє обережність і не використовує такого роду висловів".

Проте Щаранський сказав, що з цікавістю для себе відзначив те, в якому контексті Путін вжив слово "сіоністський": Путін хотів сказати щось образливе про Ющенка. "У його підсвідомості слово "сіоністський" – це негативне слово", – сказав Щаранський.

Некоректна фраза з приводу "сіоністських гасел" вкралася у відповідь Путіна на прохання прокоментувати вислови Ющенка про те, що у разі перемоги його перший візит буде до Москви.

Путін сказав, що буде радий прийняти в Москві того президента України, якого обере український народ. Він сказав, що особисто знайомий з Ющенком ще під час його перебування на посаді голови уряду.

"Єдине, на що ми розраховуємо, що в оточенні пана Ющенка не буде людей, які вибудовують свої політичні амбіції на антиросійських, на сіоністських гаслах тощо, - заявив Путін.

На сайті kremlin.ru поряд після слів президента "на сіоністських гаслах" стоїть позначка - "обмовка – антисемітських".

Інформаційні агентства, які подавали вислів Путіна в оригіналі, потім роздали виправлені за вказівкою прес-служби російського президента новини.

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування