Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА ЗІБРАВ У КОНЧА-ЗАСПІ МІНІСТРІВ І ДЕПУТАТІВ. І розповів про принципи

Четвер, 2 грудня 2004, 23:00
Президент проводить в резиденції в Конча-Заспі зустріч з міністрами уряду та представниками депутатських фракцій.

Як можна було побачити з телетрансляції, на зустрічі з Кучмою були присутні спікер парламенту Литвин, перший віце-прем’єр Азаров, віце-прем’єр Клюєв, міністр енергетики Тулуб, міністр оборони Кузьмук, перший віце-прем'єр, глава ДПАУ Ярошенко, міністр транспорту Кірпа, глава НАК "Нафтогаз України" Юрій Бойко.

Там також присутні представники від фракцій: "Наша Україна" - Пинзеник, "Трудова Україна" - Нощенко, Йоффе, "Регіони України" - Богатирьова, "Єдина Україна" - Губський, СПУ - Вінський, СДПУ(о) – Кравчук, КПУ – Симоненко, "Демініціативи" - Гавриш, "Союз" – Баграєв, "Центр" - Бичков, постпред Кучми в парламенті Задорожній, глава АП Медведчук.

Як повідомив речник голови Верховної Ради Ігор Сторожук через цю зустріч засідання Верховної Ради переноситься на годину, на 17:00.

На початку зустрічі Кучма висловив стурбованість економічно-фінансовою ситуацією і заявив, що "завдання всіх гілок влади, а не тільки уряду, зробити все, щоб не допустити подальшого спаду економіки".

Він нагадав, що на початку 90-х та в 98-му році Україна вже потрапляла в кризу через розпад СРСР та кризу в Росії, але тоді причини були зовнішні, а зараз вони внутрішні.

"Але зараз, економіка України, досягши найвищих показників, може дуже швидко опинитись на грані кризи. І причини не зовнішні, а внутрішні - наші. І чим далі ми затягуватимемо політико-правове розв'язання цих проблем, тим більше зростатимуть втрати в економіці", - сказав Кучма.

"Не хочу, щоб зрозуміли ці мої слова як залякування", - додав президент, зазначивши, що заслухає всіх міністрів, від яких залежить ситуація в економіці.

Кучма закликав "до відвертої розмови" і наголосив, що стоїть "на принципах, які були підписані учасниками круглого столу".

"Якщо підпис поставив Хав'єр Солана, який є секретарем ЄС із зовнішньої політики і безпеки, то що стоїть в Україні питання безпеки - ні у кого сумнівів не існує. І ще хотів закликати, якщо ми самі це не зробимо, я не думаю, що це додасть поваги нам у світі", - сказав Кучма і попросив пресу на вихід.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування