Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Парламент працюватиме на вихідних. СПУ пропонує Мороза в прем'єри

П'ятниця, 3 грудня 2004, 10:33
Верховна Рада працюватиме в пленарному режимі у суботу і неділю. Відповідну постанову підтримали 234 депутати.

Народний депутат Пинзеник вніс постанову, яка пропонує парламенту працювати у пленарному режимі у п'ятницю ввечері, в суботу 4 грудня і неділю 5 грудня.

Пинзеник заявив про блокування розв'язання конфлікту з боку представників Януковича та президента Кучми.

"Вчорашня заява президента Кучми про неможливість повторного голосування є порушенням ключової домовленості, досягнутої в середу (про найшвидше переголосування виборів президента) та, по суті, вихід з переговорів цієї сторони", - зазначив депутат.

За його словами, свідченням блокування також було вчорашнє засідання експертної групи, яку Пинзеник назвав "клубом теорії права".

За його словами, експертна група виробила свої пропозиції, однак представники деяких сил поставили такі умови проведення політреформи, які "не є прийнятними" для "Нашої України".

Пинзеник попросив депутатів подати до 12.00 пропозиції до цього законопроекту про зміни до закону про вибори президлента в профільний комітет і ухвалити цей документ у п'ятницю на вечірньому засіданні.

Пинзеник також підкреслив, що парламент повинен встановити точну дату повторного переголосування, подати свої кандидатури до нового складу ЦВК, який має формуватись на принципах по 5 кандидатур від обох кандидатів і 5 від спікера.

Також він сказав, що у разі нереагування президента на постанову Верховної Ради про недовіру уряду, парламент має створити уряд народної довіри.

Водночас соціаліст Юрій Луценко запропонував парламенту у п'ятницю утворити тимчасовий уряд народної довіри на чолі з Олександром Морозом.

"Кучма не визнає конституційного рішення парламенту про відставку уряду Януковича, заявляючи, що опозиція блокує роботу Кабміну. Хочу нагадати, що в понеділок, коли було розблоковано Кабмін туди не прийшов жодний урядовець".

Тому Луценко запропонував парламенту у п'ятницю створити тимчасовий уряд на 2 місяці, який виведе Україну з кризи. Він вважає, що "гарантією цьому може стати людина, яка користується довірою в парламенті і суспільстві – Мороз".

Також він вважає, що парламент має ухвалити конституційну реформу, яка має вступати в силу з 2006 року, але уряд має вже формуватись на основі коаліційності, як цього передбачає політична реформа.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...