Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Томенко нагадав Кучмі, як той став президентом

Понеділок, 6 грудня 2004, 12:26
Народний депутат Микола Томенко вважає, що парламент і Кучма можуть розв'язати політичну кризу.

"Український парламент може дійсно стати тою структурою, яка визначить принципи виходу країни із політичної кризи. Тому рішення Леоніда Кучми підписати документи про недовіру ЦВК, відставку уряду та зміни до закону про вибори разом з конституційними змінами прямо у стінах парламенту виглядає оптимальним рішенням", - сказав Томенко.

За його словами, мова йде "про своєрідну політичну угоду між старою нинішньою владою та новою майбутньою владою", передає прес-служба центрального штабу Ющенка.

Депутат вважає, що подібні політичні угоди відповідають демократичним традиціям нашої країни, які вже застосовувались в тій чи іншій формі в новітній історії України.

Зокрема, Томенко нагадав, як свого часу президент Леонід Кравчук та Верховна Рада дійшли згоди піти на дострокові президентські та парламентські вибори 1994 року, а також про "конституційний договір" 1996 року.

"Досвід розв’язання політичних конфліктів у стінах парламенту в Україні існує, - наголосив народний депутат. - І те, що Леонід Кучма готовий підписати ці рішення у Верховній Раді, щоб вирішити проблему політичної кризи, є позитивом", - сказав він.

Головне, за словами Томенка, відновити відповідальність посадових осіб, причетних до фальсифікації виборів та сепаратистських закликів.

"Більш принциповим є не лише зміна системи влади через конституційну реформу, а й несення відповідальності чільних представників нинішньої влади. Зокрема, через відставку уряду та голів обласних адміністрацій, причетних до фальсифікації виборів та закликів до розколу країни. Тому спершу потрібно змінити нинішню владу, а потім міняти саму систему", - зауважив депутат.

За його словами, якщо така логіка приймається Кучмою, то у парламенті можна буде дійти політичного компромісу.

"Це може бути компроміс, який зможе розв’язати політичну кризу в країні. Адже всі свідомі, і Кучма також, що доля президентських виборів вже вирішена. Ющенко отримав перемогу. І це ще один із критеріїв, що спонукав Кучму до такого кроку", - зазначив Томенко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...