Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Януковича завалило телеграмами шахтарів. Герман перейшла працювати в "Зоряний"?

Понеділок, 6 грудня 2004, 15:33
Прес-служба Кабінету міністрів повідомляє, що на адресу уряду надходять численні телеграми від трудових колективів підприємств вугільної галузі України, в яких висловлюється занепокоєння у зв`язку з загостренням політичної ситуації в країні, що може призвести до економічної кризи.

Про це йдеться у повідомленні прес-служби, яке прийшло в УНІАН з електронної адреси кінотеатру "Зоряний", де розташовується Центральний виборчий штаб Віктора Януковича.

"Гірники вимагають навести лад у країні, розблокувати роботу уряду та нормалізувати діяльність інших органів виконавчої влади, не допустити економічної дестабілізації, розвалу промислового комплексу та банківської системи, девальвації національної валюти", - зазначається у повідомленні.

У тексті також підкреслюється, що блокування урядових установ прибічниками Віктора Ющенка призводить до виникнення кризи в окремих галузях економіки, зокрема, у вугільному комплексі.

"Трудовим колективом шахти ім.. М.Фрунзе 3 грудня 2004 року видобуто 2 млн. тонн високоякісного антрациту, однак у зв`язку з загостренням суспільно-політичної ситуації в країні, підприємство через несвоєчасні платежі за відвантажену продукцію не в стані здійснювати розрахунки за спожиту електроенергію, залізничний тариф, матеріали та обладнання, а найголовніше – виплати заробітної плати працівникам, що загрожує порушенням стабільної роботи і може призвести до повної зупинки вуглевидобування", - цитує російською мовою прес-служба одну з телеграм.

У повідомленні також зазначається, що шахтарів, зокрема, турбує можливість зриву термінів введення в експлуатацію нових об`єктів.

Зокрема, у повідомленні цитується телеграма шахтарів Горлівського шахтоуправління ім. Леніна, у якій зазначається: "Обігові кошти вичерпано, відсутня можливість кредитування, ускладнено своєчасне придбання необхідного обладнання та матеріалів, під загрозою виплата заробітної плати та розрахунки за спожиті енергоносії".

Згідно з повідомленням, прес-служба уряду отримала схожі телеграми від десятків інших шахтарських колективів, зокрема державних підприємств "Артемвугілля", "Дзержинськвугілля", "Донецьквугілля", "Допропіллявугілля", "Макеєввугілля", "Орджонікідзевугілля", "Ровенькиантрацит", "Укршахтгідрозахист".

З 26 листопада співробітники Секретаріату Кабміну, зокрема і прес-служби уряду, не можуть потрапити на роботу через блокування будинку Кабінету міністрів учасниками акції громадянської непокори.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування