Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вночі прикрився фракцією. Кучма його злякався?

Вівторок, 7 грудня 2004, 13:16
Янукович підписав заяву нічного круглого столу Ющенка, Кучми і західних лідерів із таким застереженням, що йому треба порадитися із своєю фракцією "Регіони України".

Про це повідомив журналістам Іван Плющ, який від імені Ющенка відповідає за переговори з владою.

"Наскільки я зрозумів суть застережень, що він поділяє домовленості з трьох пунктів, але він не встиг порадитися зі своєю фракцією і партією", - сказав Плющ.

Як відомо, у ніч на вівторок в Маріїнському палаці закінчився третій раунд круглого столу. Було оприлюднено заяву для преси з трьох пунктів – сторони домовилися, що рішення Верховного суду відкриває шлях до переголосування 26 грудня, що Кучма вносить новий склад ЦВК, і що парламент ухвалить зміни до закону про вибори.

Плющ також повідомив про зрив домовленостей. "Вчора і позавчора від імені Кучми заявлялося, що домовлено про відставку Януковича, і це є передумовою інших рішень. Але вночі Кучма заявив, що він ні про що не домовлявся", - додав Плющ.

Плющ сказав, що у вівторок зранку до Кучми поїхали лідери фракцій "давити Кучму: Бог з ним, з Януковичем – давай політреформу". Як відомо, зміни до Конституції входять до узгодженого пакету рішень разом із відставкою Януковича, ЦВК і змінами до закону про вибори.

Водночас джерела "Української правди" кажуть, що під час круглого столу Кучма так і не пояснив, чому він не відправив уряд Януковича у відставку.

"Розмови йшли на рівні: я не можу його зрадити... Мені здається, Кучма просто боїться Януковича", - сказало джерело.

Тим часом у вівторок зранку відбулося засідання фракції "Наша Україна". На ній не був присутній Ющенко, а про результати круглого столу з Кучмою і європейськими лідерами депутатів поінформували інші лідери фракції.

Фракція "Наша Україна" делегувала Ющенку право під час переговорів з владою на власний розсуд ухвалювати рішення про вихід із кризи. За це проголосувала більшість "нашоукраїнців", троє були проти.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...