Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

КУЧМА НЕ ПІШОВ НА КОМПРОМІС. АЗАРОВ СТАНЕ В.О. ПРЕМ’ЄРА

Вівторок, 7 грудня 2004, 13:58
Переговори лідерів фракцій із Кучмою закінчилися практично безрезультатно – він відмовився відправити уряд Януковича у відставку і лише вніс нових членів ЦВК.

"Результат зустрічі той самий, з яким ми на неї йшли – ніякий", - сказав лідер фракції СДПУ(о) Леонід Кравчук після переговорів.

Кравчук повідомив, що Кучма відмовився виконати головну вимогу Ющенка – відправити у відставку уряд Януковича.

"Кучма послався на закон про вибори президента – де сказано, що кандидат в президенти (тобто Янукович) не може бути звільнений з посади", - додав Кравчук.

"Кучма сказав: "Я маю діяти в рамках закону". Тут могла бути лише добра воля Віктора Федоровича (самому попроситися у відставку). Але це якби його не принижували, не знущалися над ним. А так Янукович сказав: "Я маю право на спротив", - розповів Кравчук.

За його словами, Кучма підпише відставку Януковича і призначить Миколу Азарова виконуючим обов’язки прем’єра.

Кравчук додав, що без відставки Януковича "Наша Україна" не буде голосувати за зміни до Конституції.

"Я вчора після круглого столу в Маріїнському палаці прямо запитав Віктора Андрійовича: якщо відставки не буде, ви будете за пакет (зміни до Конституції разом із змінами до закону про вибори)? Ющенко відповів: „ні, не будемо”. І Плющ підтвердив це ж саме".

З іншого боку, додав Кравчук, СДПУ(о) не буде голосувати окремо за закон про вибори – тільки в пакеті зі змінами до Конституції.

Зараз, за словами Кравчука, Кучма погодився лише внести нових членів Центрвиборчкому. На розгляд парламенту будуть внесені 18 кандидатур, і 15 з них, які стануть членами ЦВК, визначать рейтинговим голосуванням.

Кравчук сказав, що це практично ті ж самі члени ЦВК. Він додав, що СДПУ(о) голосуватиме за перепризначення членів Центрвиборчкому. За його словами, за квотою СДПУ(о) іде Дубовик.

Засідання парламенту має початися о 15:30. Перед цим лідери фракції знову зберуться на погоджувальну раду.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування