Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Донецьк готується до війни?

Середа, 8 грудня 2004, 09:09
Мішок цукру із доставкою додому – таку послугу донедавна пропонували торговці бакалією на донецьких ринках.

Тепер у Донецьку шикуються черги покупців зі своїми возиками, повідомляє Бі-Бі-Сі

За лічені дні ціна кілограму цукру зросла майже на гривню. Підвищеним попитом користуються борошно, крупи, сіль і сірники. Цінники змінюються по кілька разів на день.

Покупці не приховують, що запасаються продуктами, враховуючи нестабільну політичну ситуацію в Україні. І не лише продуктами, а й побутовою технікою, меблями, ювелірними прикрасами і валютою.

Міський голова Олександр Лук’янченко на прес-конференції у вівторок заявив, що пік ажіотажного попиту на продукти і товари першої необхідності минув, і за тиждень обсяги продажу знизилися на 50-60 відсотків.

Голова обласної держадміністрації Анатолій Близнюк стверджує, що продуктів вистачить усім бажаючим.

"Пропозиція повинна перевищувати попит. Якщо комусь хочеться придбати мішок крупи чи цукру – це його проблеми, нехай купує. Але ми не дамо тому, хто продає, необгрунтовано збільшувати ціну", - сказав керівник області.

Важелі впливу місцевої влади обмежуються закликами до громадян не піддаватися паніці, не купувати валюту за спекулятивним курсом – по 8 гривень за долар – і не брати товари, вартість яких завищена.

Місцеве відділення антимонопольного комітету та інспекція із контролю за цінами розпочали свої перевірки підприємців, однак на рівні цін це не відбилося.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування