Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

В УМВС підтверджують зв'язки Шуфрича та керівництва Закарпаття з криміналітетом?

Середа, 8 грудня 2004, 11:27
Організоване злочинне угрупування під проводом кримінального авторитета "Чалого" пов'язане з вищими посадовими особами Закарпатської області та народними депутатами з СДПУ(о).

Про це повідомляє Комітет національного порятунку в Закарпатській області з посиланням на отриману ним довідку, надіслану 27 листопада начальником УБОЗ УМВС України в Закарпатській області Шараничем на адресу Міністерства внутрішніх справ.

У довідці, зокрема, сказано, що "протягом останніх двох років в області діє злочинне угруповання, очолюване Паульо Володимиром Дьордьовичем, 1968 р.н., на прізвисько "Чалий", раніше судимим, депутатом Мукачівської районної ради, президентом ФК "Закарпаття", яке налічує 15-20 активних членів та має зв’язки в органах влади: народні депутати України Шуфрич Н.І. та Гайдош І.Ф., голова Закарпатської облдержадміністрації Різак І.М., начальник УМВС України в Закарпатській області Варцаба В.М., прокурор Закарпатської області Лемак В.Я."

"Вказане злочинне угруповання "займалося" забезпеченням виборів мера в м.Мукачево і "фінансуванням" та забезпеченням виборів президента України в Закарпатській області в 2004 р.", - продовжується у довідці Шаранича, копію якої надає Комітет національного порятунку.

Також у довідці сказано, що "події, які відбулися 26.11.2004 року в м. Ужгороді на стадіоні "Авангард", стали наслідком бездіяльності місцевої влади (в тому числі керівництва УМВС) та корисливих дій окремих працівників УМВС…", після чого наводиться низка прізвищ місцевих керівників Управління по боротьбі з організованою злочинністю (УБОЗ).

Як повідомляла "УП", під час мітингу 1 грудня Ющенко повідомив, що напередодні "Нашою Україною" було оголошено про припинення переговорів з владою саме через події на Закарпатті.

"29 листопада на стадіоні "Авангард" було обеззброєно 30 злочинців з автоматами, рушницями..., які, переодягнувшись у нашу форму, планували захопити школу в Ужгороді - з вимогою, щоб Кучма і ЦВК прийняли як ультиматум перемогу Ющенка. У разі невиконання, обіцяли розстрілювати учнів. Це провокація, яку очолював, здається, мер Мукачева", - сказав тоді Ющенко.

За словами Ющенка, у вівторок (30 листопада) "ці 30 бандитів були відпущені".

Разом з тим, прес-служба Комітету національного порятунку в Закарпатській області зазначає, що сам Шаранич під час скандальних виборів міського голови Мукачева "відіграв не останню роль у викраденні та знищенні виборчих документів".

Принаймні, йдеться у прес-релізі Комітету, про це стверджував колишній мукачівський правоохоронець Михайло Джумеля.

З цього Комітет національного порятунку на Закарпатті робить висновок, що "пан Шаранич намагається за будь-яку ціну "відбілитись" і "здає" своїх колишніх партнерів по організації злочинних дій під час виборів міського голови Мукачева".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
06:26
У південно-східних областях втретє за ніч була оголошена ракетна небезпека: у Херсоні пролунали вибухи
05:48
відеоВ Росії на Кубані безпілотники атакували два НПЗ, бітумний завод і військовий аеродром
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
доповненоПольща цієї ночі двічі піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяРосіяни запускали ракети: було оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
Усі новини...