Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політолог Януковича пророкує передчасний відхід уряду

Середа, 8 грудня 2004, 18:21
Директор Київського центру політичних досліджень і конфліктології, політолог Михайло Погребинський вважає прийняття політичної реформи й змін до закону про вибори президента "дуже серйозним кроком убік Європи".

Погребинський є політологом, який під час всієї передвиборної кампанії працював на владу.

"Я вважаю це видатним компромісом української політичної еліти, особливо хотів би відзначити роль Ющенка, який все-таки зважився на компроміс", - сказав він у середу.

На думку політолога, кандидат від опозиції "показав себе людиною, яка думає про майбутнє країни".

Говорячи про законопроект, який має унеможливити фальсифікацію на виборах, Погребинський відзначив, що адміністративний ресурс, якщо й буде працювати, то "на більш ймовірного переможця".

Прийняття ж цього законопроекту, по переконанню політолога стало "чудовим прикладом (для пострадянських країн), того, як можна знайти фундаментальний компроміс при гострій політичній ситуації".

Політолог відзначив важливість всіх фактів, що вплинули на ухвалення рішення. "Всі факти зіграли свою роль у сьогоднішньому компромісі, у тому числі й Майдан, що показав, що є у великою кількості людей гостре бажання захистити свої інтереси й свій голос, і своє подання про справедливість, і це, звичайно, натиснуло на всіх учасників процесу", - сказав він.

Погребинський переконаний у тому, що так називана "революція" у країні завершилася, оскільки відбувся "перехід до більше демократичної системи, до європейської моделі".

"Ми перейшли до стимулювання партійних структур, до створення цивілізованої політичної боротьби між партіями, а не між людьми. В такому сенсі можна сказти, що революція відбулася", - підкреслив політолог.

Погребинський не виключив негайного відходу нині діючого уряду й створення проміжного Кабінету міністрів.

"Можливо, цей уряд піде негайно, ну, припустимо, завтра, і буде створений проміжний Кабінет до того моменту, як президентом стане хтось із переможців цієї кампанії, і він буде вже формувати новий уряд", - підкреслив він.

Говорячи про те, яким він бачить більшість, Погребинський сказав: "Мені представляється, що більшість навряд чи в цих обставинах може бути лівоцентристською, скоріше вона буде правоцентристською, незалежно від того, хто буде переможцем. Ця більшість має включати "Нашу Україну".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування