Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Верховний суд розбереться, чому Януковича не задовольнили під Новий рік

Четвер, 6 січня 2005, 14:24
Верховний суд України в четвер почав розгляд скарги Віктора Януковича на дії Центвиборчкому із приводу неприйняття комісією уточнених вимог до скарги про визнання недійсними підсумків виборів у всіх 225 округах.

Як повідомив на засіданні Верховного суду в четвер головуючий суддя Андрій Гнатенко, у своїй скарзі Янукович вказує, що ЦВК 30 грудня відмовила у прийнятті уточнених вимог до скарги, яка розглядалася в цей день.

У зв'язку із цим кандидат просить визнати дії Центвиборчкому неправомірними й скасувати постанову комісії від 30 грудня про відмову в задоволенні скарги про визнання недійсними підсумків виборів у всіх округах.

У середу ЦВК залишив без розгляду заяву Януковича, у якій він висував додаткові вимоги до своєї скарги від 28 грудня про визнання фактів порушення виборчих прав громадян з обмеженою можливістю пересування.

За словами заступника глави ЦВК Марини Ставнійчук, заява Януковича з уточненими вимогами надійшла до ЦВК 30 грудня о 20.10.

У цей же день ЦВК розглядав скаргу кандидата від 28 грудня, у якій він просив визнати недійсними результати повторного голосування у всіх 225 виборчих округах.

Ставнійчук підкреслила, що викладені в заяві уточнені вимоги не зумовлені додатковими обставинами, які були виявлені після подачі скарги.

Вона також відзначила, що ці порушення були розглянуті в рамках самої скарги, і в цьому зв'язку заява Януковича не підлягає розгляду.

Разом з тим у ході розгляду заяви з'ясувалося, що уповноважений представник Януковича в ЦВК Нестір Шуфрич після реєстрації заяви о 20.10 30 грудня забрав 96 томів додаткових матеріалів, які уточнюють вимоги скарги за фактом порушення при переголосуванні виборчих прав громадян, можливість пересування яких обмежена.

Сам Шуфрич пояснив у середу на засіданні ЦВК, що він вилучив документи, оскільки на той момент ЦВК уже розглянула основну скаргу кандидата й винесла по ній рішення. Він також висловив здивування тим, що цей документ все-таки був зареєстрований і винесений на розгляд комісії.

Як повідомляв раніше глава ЦВК Ярослав Давидович, комісія не буде приступати до встановлення офіційних остаточних підсумків переголосування до завершення розгляду в судах, у тому числі, у Верховному суді, всіх скарг по виборах.

Інтерфакс-Україна

Читайте також:

Після візиту Шуфрича, працівник ЦИК виявився на лікарняному

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...