Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Тимошенко втиснула в програму всі заяви Ющенка і буде в уряді самотня

Середа, 2 лютого 2005, 20:59
Соціаліст Юрій Луценко впевнений, що при затвердженні складу уряду Віктор Ющенко знову здивує політикум "незвичайними й несподіваними рішеннями" і посоромить тих, хто вважає, що він залежний від свого оточення.

"Зобов'язання Ющенка перед народом набагато вищі за його зобов'язання перед будь-якими політичними силами", - заявив Луценко в ефірі "5 каналу".

За його словами, зараз називається багато прізвищ тих, хто може посісти посади в уряді. "Немає ніякої впевненості в тім, хто на якій посаді буде, єдине, що відомо, що Тимошенко буде прем'єром", - сказав він.

Луценко також зауважив, що, зважаючи на все, прихильникам Тимошенко "немає місця в уряді". "Очевидно, вона працюватиме сама в уряді, який буде повністю збалансований представниками "Нашої України", - додав він.

На його думку, надзвичайно важливо, "хто контролюватиме силовиків, до яких останнім часом стали відносити податківців". Луценко вважає, що керівник уряду, який не зможе впливати на цю сферу, буде почувати себе стиснено. "Зараз навколо цього йде серйозна боротьба", - додав він.

Судячи із телефонних дзвінків, які він особисто одержував, його ім'я фігурувало в різних списках, сказав Луценко, однак йому "ніяких пропозицій не надходило". "Особисто я не запитував - є керівник моєї фракції, керівник держави", - сказав він.

Луценко також повідомив, що після повернення Ющенка до Києва "жодних розмов з Морозом не було", що, на його думку, є негативною ознакою. Депутат переконаний, що існує "достатньо бажаючих виштовхнути соціалістів в опозицію".

Луценко також попередив про небезпеку, коли "дуже багато кучмівських чиновників групуються під прапорами Аграрної партії й прапорами Януковича". Луценко не виключає, що таке угруповання навіть "може скласти конкуренцію Майдану".

Відповідаючи на запитання ведучого Романа Скрипіна, Луценко охарактеризував представлену до парламенту програму уряду Тимошенко, як "літературно вишуканий документ". "Там написано приблизно "Сонце має вставати на Заході, люди повинні бути щасливими", - додав він.

Сказавши, що "трохи перебільшує", Луценко, проте зауважив, що "у попередніх програмах було дещо більше цифр".

"Будь-які програми документи такого штибу - це ритуальна річ, що дає індульгенцію на рік", - заявив Луценко. "Всі ці слова ми не раз чули. Все, що сказав Ющенко на Майдані, досить компактно викладено в цій програмі".

Луценко повідомив, що не займався написанням програми. У цьому взяли участь Ігор Гринів, Микола Томенко і "низка людей з економічного блоку".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування