Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко представив СБУ детонатор і пообіцяв дві буханки хліба

Вівторок, 8 лютого 2005, 09:49
Президент Віктор Ющкеко наполегливо попросив СБУ, щоб це відомство припинило втручатися в політичні процеси та залишило політику політикам, і займалася виключно забезпеченням безпеки країни.

Про це Ющенко сказав, представляючи керівному складу СБУ новопризначеного голову цієї структури Олександра Турчинова.

Звертаючись до співробітників СБУ, Ющенко зазначив, що йому важко коментувати правову ситуацію в Україні, коли в ній не працюють закони.

За словами Ющенка, доповіді працівників СБУ про кількість перекритих наркоканалів, розкриття інших злочинів мало цікавлять людей, коли вони не відчувають себе захищеними з боку держави.

Президент навів декілька прикладів щодо зловживання представниками влади своїм службовим становищем. Зокрема, він звернувся до співробітників СБУ з питанням: "Чи вам не відомо, що в Криму робиться із землями?". Додавши при цьому, що в разі неефективної боротьби з корупцією в Україні, "рано чи пізно ми прийдемо до соціального конфлікту".

Водночас Ющенко закликав працівників спецслужби почати наводити порядок у фінансовій сфері країни, зокрема, з митниці. При цьому Ющенко зазначив: "Я не хочу так жити, моя кожна клітина працюватиме на державу". У зв'язку з цим він закликав співробітників СБУ працювати на державу.

Президент зазначив, що йому не подобається, що силові структури займаються бізнесом. У цьому контексті він закликав СБУ почати декомерціалізацію силових відомств. "Тут треба один раз вибрати дорогу", - наголосив Ющенко, за його словами, необхідно працювати на державу, а не на кланові структури.

"Ви та служба, якій нація, народ віддає дві буханки хліба відразу, бо всі розуміють, що якщо цю службу не годувати, будемо годувати служби інших держав. Але взамін люди хочуть, щоб ця служба працювала чесно", - наголосив глава держави.

Ющенко пообіцяв всіляко підтримувати СБУ. Він зазначив, що "ви та служба, де працює здоровий професійний романтизм. Ви є професіоналами, у вас великий досвід.

Президентське плече завжди буде біля вас". Спільними зусиллями президента і СБУ "ми зробимо чесну країну, про яку говоритимуть і в Брюсселі, і у Варшаві", продовжив Ющенко.

Представляючи Турчинова як нового керівника цього відомства, Ющенко сказав, що це "людина з енергетичним розумом, людина, яка є по натурі детонатором", а тому президент переконаний, що разом з тими людьми, які не один рік працюють в СБУ, Турчинову вдасться спрямувати дії спецслужби на користь країни.

Упереджуючи питання, чому він, як президент, призначає на керівні посади силових відомств цивільних осіб, Ющенко сказав, що це люди із політики, які не заплямили себе при старій владі, не заангажовані вертикалями і горизонталями влади, вони є розкутими і в змозі підійти до вирішення проблем.

Продовжуючи тему подальшої роботи СБУ, Ющенко зазначив: "Я просив би вас бути всюдисущими", додавши при цьому: "все, що є предметом, який може бути цікавий для роботи СБУ, вона має охоплювати".

Президент також дав новому керівникові СБУ термін у 10 днів, щоб разом із своїми підлеглими розробити по кожному напрямку роботи Служби безпеки програму до кінця року.

У свою чергу, у короткій промові Турчинов зазначив, що співробітники СБУ зобов'язані підняти довіру людей до служби, а значить і до держави. Він переконаний в тому, що очолюване ним відомство "гідно виконає" завдання, які перед ним стоять.

Наприкінці зустрічі з керівництвом СБУ Ющенко подякував Ігорю Смєшку "за той хрест, який він ніс", перебуваючи на посаді голови СБУ до Турчинова.

УНІАН

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування