Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Єдиний єврокомісар, яка сказала про членство України в ЄС, відмовилася від своїх слів

Вівторок, 1 березня 2005, 17:33
Єврокомісар від Польщі Данута Хюбнер не проголошувала твердження, яке їй приписують, щодо перспективи вступу України до Євросоюзу до 2015 року.

Про це заявили прес-секретар єврокомісара Ана-Паула Лейсі, повідомляє ПроЄвропа.

"Комісар Хюбнер не заявляла цього твердження. Її позиція у питанні України така ж, як і всієї комісії", - заявила прес-секретар.

За словами прес-секретаря, у розданому у п'ятницю журналістам тексті промови Хюбнер в британському Університеті Суссексу, вона мала говорити про вступ Туреччини і, вірогідно, України близько 2015 року.

"Однак єврокомісар не проголосила цієї частини промови, бо зорієнтувалася, що серед слухачів не було інтересу до цього", - пояснила її прес-секретар.

Вона підкреслила, що промова не була складена самою Хюбнер, а у питанні щодо України позиція польського єврокомісара збігається з позицією всієї Єврокомісії.

Як повідомлялося раніше, кілька днів тому було поширено слова Хюбнер, що Україна і Туреччина можуть приєднатись до ЄС в 2015 – і це було вперше, коли будь-який єврокомісар говорить про перспективу членства України.

Позиція Єврокомісії, членом якої є Хубнер – взагалі не торкатися питання членства України в ЄС, а говорити про Політику сусідства.

Читайте також:

Єврокомісар: Україна приєднається до ЄС в 2015 році

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування