Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз пам'ятає Циклопа, тому заяви Ющенка-Піскуна не викликали "ейфорії"

Четвер, 3 березня 2005, 14:34
Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає, що заява генпрокурора Піскуна про закриття справи проти Мельниченка дозволяє взяти у нього свідчення у справі Гонгадзе.

"Ця заява розкриває шлях, щоб такі свідчення були одержані. І не обов'язково в Україні – можна послати слідчих до США", - заявив Мороз на прес-конференції.

Мороз сказав, що хоча Мельниченко не довіряє генпрокурору Піскуну, але треба розрізняти персону, яка займає місце генпрокурора, і саме відомство.

Коментуючи слова президента Ющенка і генпрокурора Піскуна щодо розкриття убивства Гонгадзе, Мороз сказав, що "ейфорії ці заяви не викликали".

"Це добре, що справа просунулася, появилася конкретика... Але я багато разів чув, що справа завершилася, знайшли Циклопа (бандита, який начебто убив Гонгадзе), знайшли, що начебто хтось у Львові ходив по магазину як Гонгадзе, тільки з бородою, і з Праги хтось писав листа від імені Гонгадзе".

За словами Мороза, заяви Ющенка і Піскуна свідчать, що "зроблено один крок". "Давайте почекаємо наступних".

"Мене цікавить, хто замовляв і організовував убивство! Поки не буде дано відповідь на це питання, люди задоволені не будуть".

Мороз також сказав, що у нього немає записів Мельниченка. "Мене дехто вважає мало не власником плівок. У мене ті ж плівки, що у вас", - сказав він, звертаючись до журналістів.

"Я розмовляв з Мельниченком 40 хвилин у Відні. І я так зрозумів, що він є розпорядником записів", - додав Мороз.

Він сказав, що "хтось у Німеччині хоче долучитися" до контролю над записами, маючи на увазі свого екс-соратника Володимира Цвіля. "Мене це мало цікавить", - додав Мороз.

На питання, чи просив він Мельниченка надати записи в Україну, Мороз сказав: "Це не є моєю функцією, і я розмов про це не вів".

За словами Мороза, Мельниченко – "підготовлений чоловік" і "має контакти з СБУ", тому сам може визначитися щодо передачі записів в Україну.

Мороз висловив переконання, що "український суд обов'язково розставить крапки над і у справі Гонгадзе", а "на користь Піскуна було б, якби він довів до кінця справу Гонгадзе".

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування