Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кучма повернеться до Києва на початку наступного тижня

П'ятниця, 4 березня 2005, 08:37
Вілла "Алан" у Карлових Варах, де зупинився Леонід Кучма, належить колам, близьким до президента Казахстану Нурсултана Назарбаєва, повідомляє британське видання Jane's Intelligence Digest.

"Карлові Вари особливо облюбували представники високої політики та розвідок з пострадянських теренів. З тих, хто вже тут побував, наприклад, з російської ФСБ чи української СБУ, вже можна скласти цікаву колекцію. І зупиняються вони переважно в готелях, які належать великому російському бізнесу", пише видання.

"Саме в їхніх руках сьогодні значна частина престижних курортів, вілл, оздоровчих комплексів і ресторанів. Цікаво, що і Москва має тут свій готель класу люкс. Російські політики люблять прилітати сюди з робочими візитами, цій меті підпорядкований графік авіарейсів між Москвою та Варами", пише видання.

Однак колишній український президент, а нині пенсіонер Кучма цього разу знехтував російською гостинністю і "потішив своєю присутністю казахських бізнесменів".

Британські аналітики припускають, що у відпусці Кучма працював над планами роботи свого Фонду, з яким, на думку видання,"не все ясно", оскільки його "утримує в основному зять українського екс-президента Віктор Пінчук – герой контроверсійної приватизації "Криворіжсталі".

Леонід Кучма приїхав поправляти своє здоров'я до найпопулярнішого серед пострадянської еліти курорту Карлових Варів 15 лютого цього року.

Курс тритижневого лікування екс-президента закінчується 6 березня, тижнем пізніше добігає кінця чинність його чеської візи.

В фонді "Україна", який очолює Кучма, підтвердили, що екс-президент повертається на початку наступного тижня.

За матеріалами Радіо Свобода

"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...