Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мельниченко ховає записи, щоб Піскун не врятував Кучму

Вівторок, 8 березня 2005, 12:06
Микола Мельниченко вважає, що зі смертю Юрія Кравченка обривається "ланцюг", який веде до екс-президента Леоніда Кучми.

"І обривається свідомо з вини генерального прокурора Піскуна", - сказав Мельниченко у понеділок в інтерв’ю "Голосу Америки".

"Взагалі, йде процес, який спрямований на те, щоби Кучма, Литвин, Деркач і раніше Кравченко – але, на жаль, він уже загинув – уникнули відповідальності", - вважає Мельниченко.

"I генеральний прокурор Піскун усе робить для того, щоб Кучма і Литвин уникнули відповідальності. Те, що зробив генеральний прокурор Піскун, заявивши на прес-конференції про те, що Кравченко буде викликаний на допит, це – на моє глибоке переконання – було попередження Кравченку, [що] його термін закінчується", - підкреслив він.

Разом з тим, Мельниченко сказав, що не оприлюднює всіх своїх записів, щоб винуватці злочинів не знищили речових доказів.

Екс-майор розповів, що був "учасником палкої дискусії" між головою тимчасової парламентської слідчої комісії у справі Гонгадзе Григорієм Омельченком та Олександром Єльяшкевичем.

"Дискусія була в тому, чи потрібно публікувати і давати офіційно в комісію Омельченка, всі докази по справі Єльяшкевича - там, де є замовлення на убивство Єльяшкевача, де доповідь по всьому іншому", - говорить Мельниченко.

За його словами, Омельченко наполягав на тому, щоб усі факти надати, а Єльяшкевич казав "ні, нi в якому разі, не можна злочинцям давати факти, щоб вони знищили речові докази". "І, ми як бачимо, життя переконує в тому, що Єльяшкевич все-таки був правий", - сказав Мельниченко.

"Не можна зараз надавати всі докази. Потрібно щоб слідство мало i розслідувало, і потім приймало рішення, коли і що оприлюднювати", - сказав Мельниченко. "Але слідство не при генеральному прокурору Піскуну", - додав він.

Мельниченко також висловив переконання, що президент Віктор Ющенко хоче і зможе розкрити вбивство Гонгадзе.

"Він це зробить, але йому потрібно допомогти тому, що такі люди як Піскун просто підставляють президента Ющенка, і потрібно все зробити для того, щоб ця справа, нарешті, рухалася", - сказав він.

"До речі, у нас запланована зустріч із Олександром Єльяшкевичем в Європі із однією із високопосадових осіб України, про що ми повинні поспілкуватися і прийняти відповідні рішення для того, щоб прискорити розслiдування цієї справи", - повідомив Мельниченко.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...