Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суспільне телебачення може бути на УТ-1, але після виборів?

П'ятниця, 1 квітня 2005, 13:15
Президент Національної телекомпанії України Тарас Стецьків вважає, що вирішувати питання створення суспільного мовлення в Україні доцільно вже після парламентських виборів.

Про це він заявив, виступаючи в п’ятницю на громадських слуханнях "Становлення суспільного мовлення в Україні", які проходять у Києві, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

За словами Стецьківа, слухання є так званою генеральною репетицією парламентських слухань на цю тему, які мають відбутися 13 квітня. Він вважає, що голосування за постанову по парламентських слуханнях стане сигнальним, і тоді вже можна буде зрозуміти, чи готова Верховна Рада приймати відповідний Закон про суспільне мовлення.

Стецьків відзначив, що для прийняття Закону необхідна не тільки політична воля президента, але й воля парламенту. Він заявив, що підтримує пропозицію щодо створення суспільного мовлення на базі НТКУ. "Я позитивно ставлюся до такого варіанта", - сказав він.

Разом з тим, Стецьків підкреслив, що ідея створення суспільного мовлення є гарною, але вона не своєчасна, тому що цього року будуть відбуватися події, пов'язані з майбутніми виборами до Верховної Ради.

Він вважає, що цю проблему необхідно обговорювати, але питання створення суспільного мовлення можна буде розглянути через рік.

За словами глави НТКУ, на сьогодні необхідно вирішити питання законодавчого забезпечення діяльності суспільного мовлення. За його словами, потрібно вирішити чотири основних питання: фінансування, редакційна політика, управління й наглядова рада Першого національного.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...