Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

ЗІНЧЕНКО: ЮЩЕНКО З МЕЛЬНИЧЕНКОМ НЕ ЗУСТРІНЕТЬСЯ

П'ятниця, 1 квітня 2005, 16:56
На сьогоднішній день програмою візиту президента України Віктора Ющенка в США не запланована його зустріч із екс-майором державної охорони Миколи Мельниченка.

"На сьогодні не запланована зустріч президента України з Мельниченком, тому що цю зустріч мають проводити ті люди, які розслідували цю справу, і довести цю справу до підготовленого звіту президенту", - заявив в інтерв'ю журналістам держсекретар України Олександр Зінченко в п'ятницю в Києві.

При цьому Зінченко підкреслив, що "Віктор Андрійович уже заявив, що він готовий зустрітися з майором Мельниченком".

"Для того, щоб ця зустріч була ефективною, мають спрацювати всі служби, які були притягнуті до дослідження цієї справи. Безумовно, тут мають своє слово сказати й відповідні служби, і генпрокурор, і всі ті, хто мав справу в розслідуванні справи Гії Гонгадзе", - відзначив Зінченко.

Відповідаючи на питання журналістів про те, чи заплановане обговорення питання про надання компенсацій батькам загиблого в Іраку оператора агентства "Рейтер" Тараса Процюка, Зінченко підкреслив, що "цього питання немає на порядку денному".

"Програма надзвичайно напружена", - підкреслив Зінченко, при цьому відзначивши, що це питання залишається актуальним і потребує "необхідної підготовки".

Зінченко також заявив, що на плівках Мельниченка немає компрометуючої його інформації.

"Я абсолютно спокійно можу дивитися в очі присутніх тут журналістів, можу подивитися в очі будь-яких інстанцій, можу дати пояснення будь-яких обставин, будь-якої фрази, що мені нема чому опускати очі за ті речі, які були сказані мною колись", - сказав Зінченко, коментуючи питання про заяви Березовського.

Зінченко підкреслив, що хоча на записах Мельниченка, оприлюднених через інтернет, згадується його ім'я, "усім відомі всі обставини цих розмов".

"Якщо говорити про те, що пан Березовський і його колеги спробували перевести ці розмови в питання присутності Зінченка у справі, яка формувала справу Гонгадзе в Україні в 2001 році, то я думаю, що пан Березовський хоче скористатися з можливості відсутності документа на столі", - сказав він.

Зінченко відзначив, що "поки не буде надрукована остання буква" записів Мельниченка, не буде документально засвідчена копія їхніх автентичних записів, "знайдуться люди, які захочуть використати їх для того, щоб компрометувати невизначеністю якихось людей".

Інтерфакс-Україна

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
04:28
ISW оцінив можливості України звільнити всю свою територію від окупантів
03:22
Під час атаки на Івано-Франківщину Польща піднімала в повітря військову авіацію 
02:07
Die Welt оприлюднило мирну угоду, яку Україна та Росія могли підписати на початку війни
01:06
оновлюєтьсяВ Росії злетіли бомбардувальники Ту-95: оголошено масштабну повітряну тривогу
00:54
Німецькі винищувачі перехопили російський  Іл-20 над Балтійським морем
00:38
доповнено, фотоУ Харкові пролунала серія вибухів: пошкоджена медустанова, постраждала пацієнтка
23:40
Іспанія на "Рамштайні" підтвердила плани відправити Україні ракети до Patriot
23:29
Новини економіки 26 квітня: застава за Сольського, Кабмін зберіг тариф на електрику для населення
23:17
відеоПлетенчук: Росіяни посилили захист своїх суден після пошкодження "Коммуни"
23:10
Мутації та перемога природи. Факти про Чорнобильську катастрофу, які ви могли не знати
Усі новини...