Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Шуфрич став тінню Медведчука. А з'їзд СДПУ(о) відлаяв Медведчука

Субота, 2 квітня 2005, 17:21
Депутата Нестора Шуфрича обрано першим заступником голови СДПУ(о).

Таке рішення було ухвалено на з'їзді СДПУ(о) в суботу. При голосуванні за Шуфрича утрималися троє делегатів, серед яких екс-міністр праці Михайло Папієв.

Шуфрич, дякуючи за голосування, сказав: "Я прийшов у партію з Віктором Володимировичем (Медведчуком), з ним і піду".

Також з'їзд СДПУ(о) проголосував вотум довіри лідеру партії Віктору Медведчуку. Проти цього рішення виступив один делегат.

Також заступниками глави СДПУ(о) стали Олексій Мустафін (шеф-редактор новин на каналі "Інтер"), керівник київського міському СДПУ(о) Вадим Місюра і депутат Юхим Фікс.

Проти обрання Мустафіна проголосував власник каналу "Інтер" Ігор Плужніков.

Крім того, депутат Михайло Добкін став членом політбюро СДПУ(о).

З'їзд партії також проголосував постанову про перехід в опозицію. Поправка Папієва, що партія буде готуватися до самостійної участі у виборах до Верховної Ради 2006 року, знайшла підтримку лише 23 делегатів.

Крім іншого, одноголосно було ухвалено звернення СДПУ(о) до ПАРЄ, де сказано, що ситуація в Україні "має всі ознаки нового авторитарного режиму".

У заяві щодо ситуації в ЗМІ, також ухваленій з'їздом СДПУ(о), сказано, що під час виборів "замість інформації громадян годували пропагандою".

"На жаль, деякі чиновники і окремі політики використовували ім'я і вплив СДПУ(о) для прикриття своїх непорядних вчинків, а партійне керівництво не давало цьому відсіч, чим було задано великої шкоди і авторитету партії", - ідеться в заяві.

Водночас там сказано, що пріоритетом нової влади став "перерозподіл медіа-ринку та створення інформаційного простору, вільного від впливу опозиційних політиків і бізнесменів".

"Водночас посадовці не приховують бажання створити базу для потужної інформаційної підтримки нової влади", - ідеться в заяві.

"Перелік ЗМІ, які стали жертвою нової влади постійно поповнюється. Це і закарпатський вісник, і телекомпанія "Київська Русь", і НТН, вина якої, схоже, полягає лише в тому, що один із її засновників має донецьке походження", - говориться в заяві.

"СДПУ(о) рішуче засуджує тиск на ЗМІ, вимагає ретельного розслідування кожного випадку втручання політиків і чиновників у діяльність ЗМІ", - сказано в заяві.

Як відомо, лідер СДПУ(о) Віктор Медведчук був одним із ідеологів запровадження політичної цензури в Україні за часів режиму Кучми.

Українська правда


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування