Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Заступник ДПА і бізнес просять Ющенка пом'якшити податки

П'ятниця, 29 квітня 2005, 19:24
Представники малого і середнього бізнесу, а також перший заступник голови Державної податкової адміністрації України Микола Катеринчук звернулися до президента Віктора Ющенка з проханням пом'якшити податкове законодавство.

Про це йдеться у відкритому листі, переданому в "Українську правду".

У зверненні наголошується, що "прагнення швидко вирішити проблему бідності та соціальної поляризації, закладене в бюджет-2005, фактично підриває стабільність і майбутнє найпродуктивнішої частини суспільства – малого та середнього бізнесу", які підтримали у 2004 році нову владу.

Там також наголошується, що суб’єкти малого та середнього бізнесу є "сумлінними платниками" єдиного та фіксованого податку.

За останні роки, питома вага надходжень від суб’єктів малого підприємництва у бюджет зросла з 2,2% до 3,5% у 2004 році, а у доходах місцевих бюджетів – з 8,7% у 2000 році до 14,6% у 2004 році.

У листі Ющенку пропонують підтримати 15 кроків назустріч бізнесові.

Зокрема, пропонується прискорити підготовку та подання на розгляд до Верховної Ради закону України "Про спрощену систему оподаткування, обліку та звітності".

А до того часу запровадити мораторій на дію підпункту 2.3.1. закону "Про податок на додану вартість" для суб'єктів малого бізнесу - юридичних осіб, що знаходяться на спрощеній системі оподатковування і платять єдиний податок по ставці 10% і для фізичних осіб - платників єдиного податку.

Також Кабміну пропонують надати суб’єктам малого бізнесу право сплачувати внески на соціальне страхування у складі єдиного податку, та забезпечити проведення Державним казначейством України розщеплення цих сум між бюджетом та позабюджетними фондами.

Окрім цього, пропонується розглянути питання про збільшення критеріїв, що дають право суб’єктам підприємницької діяльності на застосування спрощеної системи та встановлення диференційованих ставок єдиного податку в залежності від розміру валового доходу.

Так, для фізичних осіб пропонується передбачити ставку єдиного податку в розмірі

при обороті за рік до 100 тис. грн. 20-200 грн. на місяць;
до 100-500 тис. грн. - 201-500 грн.;
до 0,5-1 млн. грн. - 501-1000 грн.,

а для юридичних осіб при обороті за рік до 500 тис. грн - 6%;
до 0,5-1 млн. грн. - 10%;
до 1-1,5 млн. грн. - 15%;
до 1,5-3 млн. - 18%.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування