Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Фракція Януковича хоче знати, чи готував Березовський замах на Ющенка

Середа, 6 квітня 2005, 11:41
Верховна Рада направила президентові України запит фракції "Регіони України" щодо тиску генпрокуратури на телеканал НТН.

Відповідний запит зачитав у вівторок голова Верховної Ради Володимир Литвин.

Крім того, президентові направлено запит депутата "Регіонів" Людмили Кириченко щодо переслідування членів Партії регіонів та Адама Мартинюка з приводу репресій щодо театру російської драми імені Лесі України.

За перший і третій запити фракція "Наша Україна" дала лише по одному голосу, чим викликала невдоволення опозиційних депутатів.

Окрім цього, Ющенку направлено запит щодо кризової ситуації із забезпеченням інсуліном хворих цукровим діабетом Запорізької області. Запит направлено лише з другої спроби після вмовлянь Литвина.

У той же час парламент відмовився підтримати запит до президента нардепів Олега Панасовського та Євгена Лапіна щодо розслідування протиправних дій працівників секретаріату президента й обласних державних адміністрацій.

Ці ж депутати направили запит голові Верховної Ради щодо сумісництва депутатських повноважень з роботою у виконавчій владі.

Депутати Віктор Слаута та Тетяна Бахтєєва направили запит до генпрокурора щодо перевірки інформації про причетність Бориса Березовського до підготовки замаху на життя Віктора Ющенка в листопаді 2004 року і впливу на політичне життя України.

Також Верховна Рада направила запит Петра Симоненка генпрокурору і главі СБУ щодо перевірки фактів незаконного продажу за кордон двигунів НС-400 і крилатих ракет повітряного базування типу Х-55.

Крім того, парламент направив запит групи депутатів до президента України і міністра юстиції щодо правомірності проведення в робочий час установчого з'їзду партії "Народний Союз "Наша Україна" при участі президента України, членів уряду, посадових осіб РНБОУ, секретаріату президента, що є ознакою неправомірних дій з боку зазначених осіб у наданні привілеїв і в протизаконному сприянні політичній діяльності партії НСНУ.

Верховна Рада направила запит Ігора Шурми до генпрокурора і прем'єр-міністра України щодо перевірки інформації про незаконне виділення земельної ділянки площею 7 га і про незаконну вирубку лісу для будівництва дачі міністром внутрішніх справ Юрієм Луценко у Львівській області.

Також Шурма направив запит про дачу хабара секретарем РНБО Порошенком, що засвідчено в передачі "Подвійний доказ".

Депутати Воюш і Царенко просять перевірити правдивість інформації про спробу дати хабара міністру транспорту Євгену Червоненку за місце начальника одеського порту у сумі трьох мільйонів.

Водночас депутат Ярослав Кендзьор звернувся до генпрокурора щодо необхідності перевірки інформації про причетність членів СДПУ(о), колишнього керівника Львівської регіональної митниці, Львівського керівництва СДПУ(о), нардепа Ігоря Шурми до утримання підпільного борделя під вивіскою "Теплі зустрічі".

"Українська правда", Лігабізнесінформ

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
11:57
Споживання електроенергії зросло на 3,8%: в енергосистемі зберігається дефіцит – "Укренерго"
11:55
фотоЗ Таллінна до Києва: естонський депутат розпочав велопробіг, щоб зібрати гроші для ЗСУ
11:55
День після Чорнобилю. Як "Динамо" обіграло "Спартак" на переповненому 100-тисячному стадіоні
11:50
РосЗМІ: У Росії різко зросла кількість вакансій для людей з інвалідністю на тлі війни в Україні
11:39
відео"Патрулювала" кордон: прикордонники помітили рись у Карпатах
11:32
За 2023 рік перевізникам компенсували лише 6% витрат за пільговиків – Мінвідновлення
11:25
фотоРосіяни атакували КАБами Харківщину, серед постраждалих — діти
11:12
фотоУ Стокгольмі відкрився другий фестиваль "Українська весна"
11:05
відео Зеленський в річницю аварії на ЧАЕС закликав світ тиснути на Росію, щоб звільнити ЗАЕС
11:05
Іспанія відправить в Україну ракети до Patriot замість самої системи ППО – ЗМІ
Усі новини...