Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Боделан не віддасть Одесу ющенківцю. СДПУ(о) і януковичі хочуть комісію

Середа, 6 квітня 2005, 13:29
Екс-мер Одеси, голова Одеської міської організації Партії регіонів Руслан Боделан звернувся у Верховний Суд зі скаргою на рішення Приморського районного суду Одеси про визнання замість нього мером міста депутата Верховної Ради Едуарда Гурвіца.

Про це Боделан заявив 6 квітня на прес-конференції в Одесі, повідомляють "Українські новини".

З його слів, рішення, винесене 4 квітня Приморським районним судом Одеси, безпрецедентне.

"Це рішення - не юридичне, а скоріше політичне. Я не угодний новій владі, оскільки на виборах президента України відкрито підтримував кандидатуру Віктора Януковича", - заявив Боделан.

Він стверджує, що не тримається за крісло мера Одеси й не збирається ставити на собі хрест як на політику.

Боделан сказав, що попереду (у березні 2006 року) вибори у Верховну Раду й у нього з'явиться реальна можливість реалізувати себе в політиці.

Як відомо, у вівторок, 5 квітня, Одеська територіальна виборча комісія зареєструвала мером Одеси депутата Верховної Ради Едуарда Гурвіца замість Руслана Боделана.

4 квітня Приморський районний суд Одеси під головуванням судді Світлани Ярош прийняв рішення, яким зобов'язав територіальну виборчу комісію Одеси в 2-денний строк зареєструвати мером Одеси депутата Верховної Ради Едуарда Гурвіца замість Руслана Боделана.

Водночас фракції "Регіонів України" та СДПУ(о) пропонують парламенту створити тимчасову слідчу комісію з розслідування ситуації навколо виборів у Одесі.

Про це повідомив віце-спікер Адам Мартинюк за підсумками наради лідерів фракцій у голови Верховної Ради.

"Говорили, що рішенню (одеського суду) сприяла постанова Верховного суду (про фальсифікацію виборів). Але ж там (у рішенні ВС) не було сказано визнати вибори недійсними, призначити такого-то, як тут", - пояснив Мартинюк.

Він також зазначив, що фракції вимагають зробити спеціальну заяву парламенту з цього приводу. Але Мартинюк попросив допрацювати проекти постанов на четвер, оскільки запропонований (проект) "такий же як і рішення суду".

За словами Мартинюка, проект має бути "юридично виважений, щоб звернутися у відповідні органи по цій ситуації".

Читайте також:

ГУРВІЦ ЗАБИРАЄ ОДЕСУ В БОДЕЛАНА. Шуфрич знову програв суд


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування