Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович вимагатиме від Луценка пояснень про Колєснікова

Середа, 6 квітня 2005, 17:45
Голова Партії регіонів Віктор Янукович заявляє, що докладе максимум зусиль для того, щоб звільнити з-під варти голову Донецької обласної ради Бориса Колєснікова, якого сьогодні було затримано у Генеральній прокуратурі у справі, порушеній за фактом сепаратизму.

Про це Янукович заявив в інтерв`ю журналістам біля Генпрокуратури після того, як мав офіційну бесіду у колі групи народних депутатів з генпрокурором Святославом Піскуном.

За словами Януковича, "ми будемо з'ясовувати обставини, щоб звільнити його (Колєснікова) з-під варти".

На переконання Януковича, "це людина, яка ніякої небезпеки для суспільства не представляє". У цьому контексті Янукович та депутати, зокрема Нестор Шуфрич та інші, мають намір звертатися за роз'ясненнями до Міністерства внутрішніх справ, а також в суд.

Відповідаючи на запитання, наскільки приватна, чи офіційна була у нього бесіда з Піскуном, Янукович сказав: "розмова була офіційна". У той же час він висловив своє переконання в тому, що "якби була необхідність затримувати його (Колєснікова) у кримінальній справі (порушеній за фактом сепаратизму), навіщо його необхідно було викликати до Генпрокуратури". Це, додав Янукович, можна було зробити в іншому місті.

Відповідаючи на запитання, чи викликався він особисто на допит до Генпрокуратури у кримінальній справі, порушеній за фактом сепаратизму, екс-прем'єр зазначив, що "мене не викликали, але я публічно заявляю про своє ставлення до цієї справи".

У контексті цього Янукович пояснив, що "він як і раніше виступає за федеративний устрій в Україні і переконаний в тому, що це ніяким чином не вплине негативно на розвиток держави".

Крім того, Янукович переконаний в тому, що затримання Колєснікова "є політичним замовленням". Втім, на уточнююче запитання, хто саме міг бути замовником, Янукович не відповів, але зазначив, що якщо нова влада таким чином починає діяти, то це несе вельми велику загрозу для розвитку суспільства.

"Якщо людина за правду відповідає таким засобом, то що це може бути за демократія?", - додав Янукович.

УНІАН

Читайте також:

ГЕНПРОКУРАТУРА ЗАТРИМАЛА НАЙБЛИЖЧОГО СОРАТНИКА АХМЕТОВА

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування