Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Сацюк давав посуд з вечері на експертизу, тому що він не труїв Ющенка

Четвер, 7 квітня 2005, 11:19
Колишній перший заступник СБУ Володимир Сацюк заперечує свою причетність до отруєння президента України Віктора Ющенка.

Про це він заявив в інтерв'ю "Комсомольській правді в Україні".

Сацюк розповів, що до вечері 5 вересня, коли імовірно могло відбудутися отруєння, він не раз вечеряв з Ющенком.

"І я, і Віктор Андрійович в курсі, як і в якій обстановці проходила та вечеря. Я упевнений, Ющенко знає, що нічого поганого на тій вечері з ним не трапилося. Тому нав'язувану окремими особами через ЗМІ версію можливого отруєння майбутнього президента на моїй дачі вважаю навмисно сфабрикованою акцією", яка грубо спланована проти мене, - відзначив він.

Сацюк також відзначив, що спочатку зустріч планувалася на 4 число, але "Віктор Андрійович погано себе почував і не міг приїхати".

"По суті цей візит був продовженням моєї попередньої зустрічі з Ющенком. Віктор Андрійович і Ігор Петрович обговорювали питання ролі силових структур у виборчій кампанії. Вони зійшлися на думці, що втручання силовиків в політику незаконне і неможливе", - відзначив він.

За словами Сацюка, на зустрічі були тільки чотири особи: Ющенко, екс-глава СБУ Смєшко, Сацюк і нинішній міністр надзвичайних ситуацій Жванія. Вони їли улюблені блюда господаря дачі, які готують його кухарі.

Він повідомив, що після цього його кілька разів допитувала прокуратура, і він передавав посуд, використаний при вечері, на експертизу.

"Мене дуже дивує позиція президента. Чому він зберігає мовчання? Знає ж, що нічого поганого на тій вечері відбутися не могло. Так само, як і про те, що до приїзду до мене на дачу він багато разів їв в інших місцях під час своїх передвиборчих поїздок. Звичайно, я не раз дзвонив в приймальню Ющенка і записувався до нього на прийом, але мені весь час повідомляли, що він зайнятий", - відзначив Сацюк.

"У мене взагалі останнім часом склалося таке враження, що Служба безпеки робить все можливе, щоб знайти привід для висунення проти мене будь-яких звинувачень", - відзначив він.

"Зараз вони зайняті пошуком компромату на мене. Тотально перевіряють мою діяльність на посту першого заступника голови СБУ, а мета, як я бачу, одна - порушити проти мене кримінальну справу, заарештувати, а потім добиватися зізнань по отруєнню Ющенка", - заявив Сацюк.

Він стверджує, що за ним постійно ведеться спостереження, а його телефони прослуховуються.

"Оскільки я нічого злочинного не здійснював, то безпідставне взяття мене під варту під надуманими приводами означатиме тільки одне - зведення зі мною рахунків", - підкреслив Сацюк.

Він допускає, що причиною всьому стала його приналежність у минулому до парламентської фракції СДПУ(о).

"Я ні в чому не винен і не бачу сенсу тікати. Хоча загроза беззаконня вельми реальна", - підкреслив він.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування