Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

До отруєння Ющенка може бути причетний Кремль?

Четвер, 7 квітня 2005, 13:04
Колишній офіцер радянської військової розвідки (ГРУ) Борис Володарський стверджує, що отрута, якою був отруєний президент України Віктор Ющенко, могла бути виготовлена в "Камері" або "Лабораторії номер 12".

Про це Володарський пише у своїй статті "Лабораторія КДБ з виробництва отрути", опублікованій в газеті "The Wall Street Journal", переклад якої приводить Іносмі.

"Колишні радянські шпигуни й історики, які займаються розвідкою як я, прислухаючись до дебатів і відзначаючи для себе, хто саме став жертвою, коли відбулося це отруєння, а також плутанину навколо симптомів захворювання Ющенка, можуть із певним мірою вірогідності говорити про джерело", - пише він.

"Ще навіть до того, як надійшло повідомлення про виявлення отруйної речовини, ми вже звернули увагу на схожість з колишньою роботою "Камери", чи "Лабораторії номер 12", як її пам'ятають ветерани КДБ", - пише автор і пояснює, що "Камера" - це кодова назва, під якою цей інститут був відомий при Сталіні.

В 1934 році, коли "Камера" знаходилася за сотню метрів від головного будинку КДБ, вона активно займалася розробкою смертоносних отрут і газів.

За свідченням колишнього керівника біологічної агентурної мережі Олександра Кузьмінова, зараз "Камера" є головним споживачем і постачальником 12-го відділу Директорату "С" служби зовнішньої розвідки, яка займається питаннями біологічної війни. Російський президент Володимир Путін у минулому був керівником ФСБ і молодшим офіцером СЗР.

"Продукція "Камери" (якою б не була її офіційна назва) - отруйні біологічні рецептури й хімічні речовини - постійно вдосконалюється протягом багатьох років у міру того, як розвиток науки відкриває нові можливості, а в лідерів Кремля з'являються нові потреби", - пише автор.

Ця продукція є вузькоспеціальною, пристосованою під кожного конкретного реципієнта, щоб зробити потрібний ефект - зазвичай смерть або вивід із ладу - в особливих умовах.

Але одна умова залишається незмінною. Продукція має відповідати вимозі, щоб смерть або хвороба жертви здавалися природними або, щонайменше, давали такі симптоми, які заводять у глухий кут лікарів і слідчих, які розслідують кримінальні злочини.

Із цією метою "Камера" визначила свою профілюючу дисципліну: сполучення відомих отрут в оригінальні форми, які не можливо виявити в організмі. У справі президента Ющенка були саме ті симптоми, які заводять у глухий кут, які характерні для отрути, зробленої "Камерою".

Як стверджує автор, один лише діоксин не викликав би цих конкретних симптомів. Два інших дослідження зі справ про отруєння діоксином, проведених фахівцями медичної школи Віденського університету, показали, що ця отрута сама по собі не здатна діяти так швидко або викликати ті симптоми, які, відповідно до повідомлень, з'явилися в Ющенка.

Сьогодні вважається, що він піддався впливу не однієї якоїсь відомої хімічної речовини, але складної хімічної сполуки, відзначає він.

Володарський також пише, що за інформацією особистого лікаря Ющенка - Миколи Корпана, "той, хто виготовив цю отруту, практично зробив біобомбу, з'єднавши 2,3,7,8-TCDD з альфафетопротеіном (Alpha-Fetoprotein), який допомагає діоксину поширюватися в організмі."

"До цього вважалося, що діоксин не придатний як отрута, оскільки він не розчиняється у воді, його дія починає проявлятися через 10-13 діб після контакту з організмом і, крім того, він не є смертельним", - відзначає автор.

Але в суміші з ембріональним протеїном (fetal protein) діоксин, як вважається, стає розчинним і значно токсичнішим - він діє майже одразу. "Така винахідлива комбінація зазвичай є фірмовим знаком "Камери", - підкреслює Володарський.

"Українська правда"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...